A terrortámadások után lépett a svéd kormány: megnyirbálja a bevándorlók juttatásait

2023. október 21. 14:13

A kormány azzal érvel, hogy a kiterjedt bevándorlás társadalmi megosztottsághoz, szegregációhoz, társadalmi kirekesztéshez vezetett.

2023. október 21. 14:13
KRISTERSSON, Ulf

Az Ulf Kristersson miniszterelnök vezette jobboldali svéd kormány olyan intézkedéseket jelentett be, amelyek megnehezítik a nem európai bevándorlók számára a szociális juttatásokhoz való hozzáférést – olvasható a The Local hasábjain. Céljuk a bevándorlás visszaszorítása és a már az országban élők integrációjának javítása. 

Svédország már korábban is szívesen látott bevándorlókat, különösen a konfliktusok sújtotta régiókból, például a volt Jugoszláviából, Szíriából, Afganisztánból, Szomáliából, Iránból és Irakból, de az integrációjukkal nehézségekbe ütközik. A kormány azzal érvel, hogy a kiterjedt bevándorlás társadalmi megosztottsághoz, szegregációhoz, társadalmi kirekesztéshez, munkanélküliséghez és a közös svéd értékek hiányához vezetett.

Kemény reformokat vezetnek be

E problémák kezelése érdekében a kormány olyan reformokat tervez, amelyek megkövetelik a nem európai bevándorlóktól, hogy megtanuljanak svédül, és az ország szakképzett munkaerőpiacán találjanak munkát. 

Emellett a nem európai bevándorlók számára felső határt kívánnak szabni a juttatásokra, megakadályozva, hogy többszörös juttatásban részesüljenek. A bevándorlóknak meghatározott ideig várniuk kell majd, mielőtt jogosultak lesznek a juttatásokra.

A kormány azt állítja, hogy Svédország 2012 óta több mint 770 000 bevándorlót fogadott be az Európai Unión és az Európai Gazdasági Térségen kívülről. Ezek az intézkedések elsősorban a világ más részeiről érkező bevándorlókat célozzák, mivel az uniós és EGT-országokból érkezőkre az európai szabad mozgás szabályai vonatkoznak.

A bejelentés vitát váltott ki, egyesek a hatékony integráció és az azt támogató ellátórendszer fontosságát hangsúlyozzák. A kormány azt is megállapította, hogy a Svédországba benyújtott menedékkérelmek száma csökkent, ami ellentétben áll az Európa más részein tapasztalható növekedéssel. Sok nem európai bevándorló Svédországban gyakran él a nagyvárosokon kívüli, hátrányos helyzetű városrészekben, amelyeket magas munkanélküliség és bűnözési ráta, valamint a svéd nyelv korlátozott használata jellemez.

Nyitókép: MTI/EPA/TT Hírügynökség/Caisa Rasmussen

 

 

Összesen 32 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Burdisgarage
2023. október 25. 14:40
Logikus lépés, háztartásonként kevesebb pénz jusson bomba gyártásra, késre és ak-ra.
Oszodibeszed
2023. október 22. 20:03
És mire fel ad neki segélyt!? Európában a megváltozott munkaképességű embertársaink is dolgoznak. Közmunka? Közhasznúság nuku? És mire fel engedi be egyáltalán tömegével az invazív muzulmánokat Európába? Amikor van vagy 30-40 muzulmán ország a világon? De csak zsidó állam, amit a sok muzulmán nem tűr meg. Tessék elhajtani a lázongókat Iránba, Pakisztánba, Szaud-Arábiába, Katarba...Látszik az európai nagy össznépi anticionista masírozásokból, mennyire egy húron pendülnek, mennyire imádják egymást. Szegény palesztinoktól és muzulmán testvéreiktől nem várhatjuk el, hogy egy nappal is tovább kelljen itt vergődniük Európában!
machet
2023. október 22. 16:38
Csak nem?
Martell 2
2023. október 21. 21:53
Már elkéstetek, idióták, ha most kidobnátok a parazitákat, az lenne az utolsó esélyetek.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!