A Hamász egy komplett zsidó falut húzott fel Gázában, hogy azon gyakorlatozzanak, de Izrael nem vette komolyan

2023. október 09. 08:32

Megdöbbentő részletek derültek ki Izrael megtévesztéséről.

2023. október 09. 08:32
null

A The Times of Izrael arról ír, hogy egy Hamászhoz közeli forrás a Reutersnek elmondta, hogy a terrorszervezet évekig tartó kampányt folytatott, hogy Izraellel elhitesse: a csoport nem akar fegyveres konfliktust, és gazdasági ösztönzőkkel viszonylagos nyugalmat lehet majd fenntartani. „A Hamász azt a benyomást keltette Izraelben, hogy nem áll készen a harcra” – mondta a forrás az ügynökségnek.

Megdöbbentő információkat közölt a lapnak nyilatkozó forrás

„Példátlan hírszerzési taktikát alkalmaztak Izrael félrevezetésére az elmúlt hónapokban: 

azt a benyomást keltették a nyilvánosságban, hogy nem hajlandóak harcba vagy konfrontációba bocsátkozni Izraellel, miközben erre a nagyszabású hadműveletre készültek”.

A forrás elmondása szerint az előkészületek részeként a terrorszervezet egy izraeli látszatközösséget épített, ahol gyakorolhatott. „Izrael biztosan látta őket, de meg voltak győződve arról, hogy a Hamász nem akar konfrontációba keveredni”  – mondja. „A Hamász képes volt egy átfogó képet festeni arról, hogy nem áll készen egy Izrael elleni katonai kalandra” – teszi hozzá a forrás.

Yaakov Amidror volt nemzetbiztonsági tanácsadó a Reutersnek elmondta: a zsidó állammal szövetséges országok némelyike is elhitte a hazugságot, és azt sulykolta Jeruzsálemnek, hogy a Hamász „nagyobb felelősségtudatot” mutat. „Ostoba módon elkezdtük elhinni, hogy ez igaz” – mondja. Hozzátette: „Tehát hibát követtünk el. Nem fogjuk még egyszer elkövetni ezt a hibát, és lassan, de biztosan el fogjuk pusztítani a Hamászt”.

Nyitókép: MTI/AP/Fatima Shbair

 

 

Összesen 57 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
csapláros
2023. október 09. 20:02
Tommaso 2023. október 09. 14:40 Itt TE csapkodsz össze-vissza, mint egy elszabadult hajóágyú, húgyagyú, mert egy diszlexiás, magyarul sem tudó idegen szívű ügynökként reménykedsz hogy földbe döngölt csótányként majd valamire is mész a karaktergyilkos TROLLKODÁSODDAL. Mondd meg a tartótisztednek a holmi terrosista imádásról és hogy ki mit is adna át a románoknak (sic!), hogy EZ most nem jött be...:))) Hígabb vagy öcsi a taknyomnál, mert akig hogy odacsapnak a falhoz, már le is folytál róla, bazdmeg...:)))
nemecsek-3
2023. október 09. 16:06
Jöjjenek csak a szegény menekült palesztinok.
Tommaso
2023. október 09. 14:40
Ez a terroristaimádó csapláros csapkod össze - vissza. Miközben persze Orbán seggét is nyalja, aki pedig egyetlen puskalövés nélkül átadná a románoknak a Tiszántúl négy, ma még magyar megyéjét. Hiszen "a világon nincs fontosabb dolog, mint a béke" Csapláros a nemzetvesztő ! nemzetárulófelcsúti autokrata kényúr kritikátlan szolgája.
csapláros
2023. október 09. 14:32
Farkasvölgyi 2023. október 09. 08:43 ..."ja és a 6 méter maga kerítésen pont most nem voltak őrszemek és az elektronikus megfigyelőrendszer éppen most nem működött rajta...."... Itt inkább az állandó készültség, az AZONNALI riasztás hiánya ami elképesztő, hiszen a balhé éppen az őrszemek és a megfigyelőrendszer kiiktatásával kezdődött, amit a kerítések áttörése és a siklóernyős terroristák behatolásai követtek, mint mikor 1956 október 23-a éjjelén a Bem szobornál elkezdődött tüntetés és annak még az esti órákban is tartó folytatódása ELLENÉRE is őrzés nélkül maradt a Soroksári úti fegyvergyár...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!