Von der Leyen Lampedusára látogatott, de bölcsebb biztosan nem lett tőle

2023. szeptember 21. 14:20

Az Európai Unió továbbra is erőlteti az eddig sem működő menekültpolitikáját.

2023. szeptember 21. 14:20
null
Bernáth László
Bernáth László
Mérce

„Vasárnap az olaszországi Lampedusa szigetére látogatott Georgia Meloni olasz miniszterelnök kíséretében Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke. A látogatást előbbi kérésére hozták össze, hogy az Európai Bizottság is „a saját szemével lássa”, mi a helyzet. A helyzet valóban nehezen tartható, csak a látogatás előtti három napban 8500 menekült érkezett hajókon az apró szigetre, többnyire tengeri hajózásra alkalmatlan csónakokban, ki tudja, hány veszélynek kitéve.

A helyi lakosság felháborodottan követi az eseményeket, érthetően. Nem nekik egyedül kellene megoldani minden problémát, a kapacitásaikon pedig bőven túl vannak.
Bármennyire is igyekszik azonban Meloni az EU-ra kenni minden felelősséget, és bármennyire is erőlteti a Bizottság a szélsőjobboldalnál is szélsőjobboldalibbnak tűnni akaró menekültpolitikáját, valójában egyikük sem tud, vagy akar kitörni az eddigi rossz stratégiából.

Az Európai Unió továbbra is erőlteti az eddig sem működő menekültpolitikáját.

Bármit is mond Orbán Viktor vagy propagandamédiája, az Európai Bizottság (»Brüsszel«) kifejezetten nem kesztyűs kezéről ismert, amikor az Európába igyekvő menekültekről van szó. Sem alapvető emberiességi, sem praktikus, sem stratégiai szempontból nem működik az „Európa Erőd” koncepciója. Ezt a mintegy 7 éve létező koncepciót a menekültek kívül tartása érdekében gyakran igencsak megkérdőjelezhető kormányoknak kicsengetett eurómilliárdok, a velejéig korrupt és embertelen FRONTEX EU-s határrendészeti szerv egyre nagyobbra duzzasztása és a legsúlyosabb emberi jogsértések feletti szemhunyás jellemzi.”

Nyitókép: Kenzo Tribouillard / POOL / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dios1968
2023. szeptember 21. 22:55
Biztosan nem mert eddig is cinikus volt meg hülye is szegény mint a főd! A korrupcióra arra van eszse a vénasszonynak
a straight cold player
2023. szeptember 21. 17:37
Amikor a vérlibsi szélsőjobbozza az ortodox liberális gazembereket és még több bevándorlósimogatást követel! Gyönyörű, mondhatom! Mert nem működik a bevándorláspolitika. Igen de szerinte nem azért mert túl sok atomtudós érkezik az olasz partokhoz, hanem mert nem kellő szeretettel és nem elegendő lelkesedéssel fogadják a vérfrissítésre exportált spermadonorokat!
robertdenyiro
2023. szeptember 21. 15:52
A ballibnáci hazudozásnak sosincs vége. "Bizottság a szélsőjobboldalnál is szélsőjobboldalibbnak tűnni akaró menekültpolitikáját.." A bizottságnak az égvilágon semmi dolga a menekülpolitikákkal. Az az ensz és a szuverén államok hatásköre. A bizottságnak az eu-n kívülről érkező illegális terrorista migráncsok kívül tartásával lenne igencsak sok dolga. Azzal azonban nem foglalkozik. Külső támogatók ösztönzik, hogy ne is foglalkozzon vele. Aztán: "a menekültek kívül tartása" Az igen. Hazudj még kibaszott terrorista söpredéket menekültnek te ótvaros ballibnáci fasz. Attól hiteles leszel.
hlaci83
2023. szeptember 21. 15:38
MIKOR CSINÁLJÁTOK MÁR MEG EZT AZ ÓTVAR SZART?????..................NINCS RÁ PÉNZ???..................VAGY NEM ÉRTETEK HOZZÁ??????????................AKKOR NEM KELL ERŐLTETNI, LE KELL HÚZNI A ROLÓT!!!! (BEZZEG A KIBASZOTT REKLÁMOK FASZÁN BETÖLTŐDNEK......)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!