Nem kérnek a német liberálisok az olaszországi migránsokból

2023. szeptember 19. 09:22

Bijan Djir-Sarai, a német liberálisok főtitkára közölte: minden migráns-áthelyezési próbálkozást blokkolnak.

2023. szeptember 19. 09:22

A német liberális szabad demokraták (FDP), a kormányzó baloldali-liberális koalíció legkisebb pártja az olaszországi migrációs helyzet kapcsán közölte: 

minden próbálkozást blokkolni fog, 

ami a Lampedusa szigetére érkezett migránsok Németországba való áthelyezését célozza.

Bijan Djir-Sarai, a német liberálisok főtitkára az Euractiv szerint arról beszélt: „A szabad demokraták nem akarnak menekülteket befogadni Lampedusáról Németországba, és ez az elvárásunk a belügyminisztérium felé is”. Djir-Sarai arra is figyelmeztetett: „Probléma lesz a koalíción belül”, ha a szabad demokraták álláspontját figyelmen kívül hagyják.

Ugyanakkor úgy tűnik, a szocdemek által vezetett német belügyminisztérium egyelőre hasonló álláspontot képvisel. Különös tekintettel arra, hogy 

Olaszország sem segít a németeknek 

akkor, amikor az először Olaszországban menedékkérelmet beadó migránsokat Olaszország nem hajlandó visszafogadni Németországtól.

A német liberális Djir-Sarai egyébként arról is beszélt: Brüsszelnek föl kell lépnie a fokozódó illegális migrációval szemben. „Fejlesztenünk kell az EU határvédelmét”, mondta, hozzátéve, hogy ehhez időre van szükség, mert a terület szerinte évekig el volt hanyagolva.

 

Kép: Zakaria ABDELKAFI (AFP)

 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik