Titkosszolgálati jelentés: Közép-ázsiai migránsokat toboroz a háborújához Oroszország

2023. szeptember 03. 14:56

A brit védelmi minisztérium szerint a mintegy hatmillió migránsra a Kreml „potenciális újoncként” tekint.

2023. szeptember 03. 14:56

A brit hírszerzés vasárnapi jelentésében azt írta, hogy az orosz fél a növekvő veszteségei miatt 

valószínűleg a közép-ázsiai migránsok millióit tekinti potenciális újoncoknak. 

A brit védelmi minisztérium szerint Oroszország június vége óta toborzási hirdetésekkel szólítja meg a szomszédos országok állampolgárait, hogy harcoljanak az ukrén fronton.

A brit értesülések arra is kitértek, hogy Örményországban és Kazahsztánban olyan online hirdetéseket láttak, amelyekben 495 000 rubel (mintegy 1,8 millió forint) „aláírási pénzt” ajánlottak, valamint rendszeres fizetést 190 000 rubeltől (kb. 700 ezer forint) – közölte a védelmi tárca. Egyes források azt is tudni vélik, hogy 

május óta Oroszország gyorsított állampolgárság ígéretével is próbálkozott a migránsoknál.

A minisztérium X-posztjában arról is írt, hogy „Mariupolban az üzbég migráns építőmunkásoknak a jelentések szerint érkezésükkor elkobozták az útlevelüket, és arra kényszerítették őket, hogy csatlakozzanak az orosz hadsereghez.”

Az összegzésből az is kiderült, hogy Oroszországban legalább hatmillió közép-ázsiai migráns tartózkodik, akik szóba jöhetnek potenciális újoncokként.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/AP/Az orosz védelmi minisztérium sajtószolgálata

 

 

 

 

 

 

Összesen 21 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
I feel the earth move under my feet
2023. szeptember 03. 22:12
Amennyire tudom, az USA is "befogad" migránsokat a hadseregébe.. https://www.liveabout.com/immigrants-in-the-us-armed-forces-3353965
fenris
2023. szeptember 03. 20:40
De ezzel mi a baj? Nyilván nem akar muníciót adni a belső ellenzéknek, így nem oroszokat küld halálba, ha van rá mód. Az amcsik meg ukránokat öletnek halomra hasonló okokból. Sajna az ukránok meg kárpátaljaiakat :/
lauderstenonis-2
2023. szeptember 03. 20:28
Az itt kommentelő ruszkiseggnyalókat is szívesen látják a vörös hadseregben. Magyarországról nem hiányoznának ezek a hazaárulók.
Mich99
2023. szeptember 03. 16:59
Már megint a "brit hírszerzők"... Az ukránok már két éve toboroznak, mindenhonnan...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!