Sok kanadainak most lett elege: utcára vonultak az iskolai LMBTQ-nyomulás ellen

2023. szeptember 21. 17:11

„El a kezekkel a gyerekeinktől!” – visszhangzik Vancouvertől Ottawáig, tömegtüntetéseken követelik a genderdömping visszaszorítását az iskolákban, Trudeau is megszólalt.

2023. szeptember 21. 17:11
Kanada, gender, LMBTQ+, tüntetés

„El a kezekkel a gyerekeinktől!”, „Fejezzék be az agymosást!”, „Ki a politikával az iskolákból!”

– ehhez hasonló táblákkal és kanadai zászlókkal özönlöttek utcára a kanadaiak. A feszültség azután pattant ki, hogy a magyarországihoz kísértetiesen hasonló vitákat – és a genderoktatást már az ötödik osztálytól bevezető állami törvény – követően New Brunscwick állam után augusztus 22-én Saskatchewan kormánya is bejelentette azt a törvényjavaslatot, miszerint szülői beleegyezést igényel, mielőtt egy 16 éven aluli diák megváltoztathatja nevét vagy névmását az iskolában. Ezt azonban bíróságon támadta meg egy UR Pride nevű LMBTQ+-jogi szervezet.

Gender és iskola: rossz párosítás

A demonstrációt a „1millionmarch4children” csoport szervezte, a GlobalNews csatornának pedig a főszervező Mahmoud Mourra úgy nyilatkozott: nem akarják, hogy a gyerekeket olyan életkorban tegyék ki mindennek, amíg nem tudják eldönteni, mit szeretnének kezdeni az életükkel;

„nem akarjuk, hogy az ideológájukat benyomuljon a gyermekeink életébe”

Mind New Brunswick, mind Saskatchewan állam miniszterelnöke megerősítette: kitartanak álláspontjuk mellett. A New Brunswick-i kormányfő, Blaine Higgs újságíróknak elmondta, nem ért egyet azzal, hogy a szülők elől is eltitkolja az iskola, ha gyermekük megkérdőjelezte szexuális orientációját.

„Úgy gondolom, hogy szülőknek tisztában kell lenniük azzal kapcsolatban, hogy mit tanítanak az iskolákban a gyerekeiknek”

Közben ellendemonstrációk is kezdődtek.

„A transz öröm gyönyörű!”

– többek között ilyen táblákkal vonultak fel a szerveződő ellentüntetők, akik megfogalmazásuk szerint az LMBTQ+-közösség elfogadásáért emeltek szót.

Elég a gyerekek szexualizálásából!

Justin Trudeau miniszterelnök Twitteren közölte, „A transzfóbiának, homofóbiának és bifóbiának nincs helye ebben az országban. Határozottan elítéljük ezt a gyűlöletet és megnyilvánulásait”, továbbá egységesen támogatják az LMBTQ+ kanadaiakat országszerte; Linda Hunter egyházügyi miniszter, aki maga is nyilvánosan LMBTQ+-szövetséges, szintén felszólalt, mondván, „értem az ideológiát, ami most kint van az utcán, s hogy hogyan tesz tönkre életeket”, célzott a transzneműek által elkövetett öngyilkosságok magas számára. Az albertai tanárok szövetsége közleményben állt ki az ellentüntetők mellett, félretájékoztatással, intoleranciával és gyűlölködéssel vádolva a tüntetőket.

A tüntetők azonban hamar artikulálták nézeteiket: nem az LMBTQ+-személyekkel van problémájuk, hanem azzal, hogy az iskolában már igen korán genderindoktrinációnak teszik ki az egészen fiatal gyermekeket, ezért követelték a szülői beleegyezés kritériumát mindehhez. A „1millionmarch4children” csoport vezetője is leszögezte: „a gender ideológiájáról szóló vitákat az életkornak megfelelő időpontban kell megközelíteni”, addig viszont kiállnak azért, hogy az iskolákban „fejezzék be a gyermekeink szexualizálását”.

A két csoportot több városban is csak rendőrök tudták szétválasztani, több embert elő is állítottak.

Érdemes megjegyezni: Kanadában a genderindoktrináció miatt először a muszlim közösségek mertek tiltakozásba fogni, ennek egyik állomása volt, amikor muszlim diákot vegzált egy tanár, amiért az nem akart részt venni az iskolai pride-on (igen, ilyen is van odaát – a szerk.).

Ezt is ajánljuk a témában

Kanadában kiakadt egy tanár, amiért a muszlim diákok nem vettek részt az iskolai Pride-on

A pedagógus azt mondta a muszlimoknak, ha így folytatják, akkor nem lehetnek kanadaiak és nem tartozhatnak az országhoz.

Nemrég pedig egy tudományos folyóirat főszerkesztőjét akarták kirúgni, mert transzellenesnek ítélték.

Ezt is ajánljuk a témában

Transzneműekről szóló vita miatt rúgatnák ki egy tudományos folyóirat szerkesztőjét

Nem tetszik az aktivistáknak, hogy egy tanulmány aláásta az érveiket.

És akkor Jordan Peterson nevét talán már csak megemlíteni érdemes, az ő példája igen jól alátámasztja az oktatáson belül zajló indoktrináció kiszorító jellegét.

Kanadában, ahol politikusok rózsaszín magassarkúban mászkálva ítélték el a transzellenességet egyébként öt év börtönbüntetést kockáztat újabban az, aki kétségbevonja gyermeke (frissen kitalált) nemi identitását; s egyébként már a himnuszukat is átírták gendersemlegesre.

Ezt is ajánljuk a témában

Öt év börtönt kaphat Kanadában, aki nem fogadja el gyereke LMBTQ-identitását

Törvénytelennek minősíti az úgynevezett „konverziós terápiát” az egyik új kanadai törvény.

Nyitókép: kivágás a felvételből

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik