Putyin újra találkozni fog a kínai elnökkel

2023. szeptember 01. 22:55

„Ő a barátjának nevez, és én örömmel nevezem őt a barátomnak” – mondta Putyin.

2023. szeptember 01. 22:55

Vlagyimir Putyin orosz elnök pénteken közölte, hogy hamarosan találkozik Hszi Csin-ping kínai elnökkel, miközben a Kreml ukrajnai háborúja elhúzódik – olvasható a CNBC-n.

Nagy a baratság a két vezető között

Hamarosan lesznek bizonyos események, és lesz egy találkozó a kínai elnökkel [Hszi Csin-pinggel]” – mondta Putyin egy oroszországi diákokkal tartott konferencián.

„Ő [Hszi] a barátjának nevez, és én örömmel nevezem őt a barátomnak, mert ez az ember személyesen sokat tesz az orosz-kínai kapcsolatok és a különböző területeken való együttműködés fejlesztéséért” 

mondta Putyin.

Amerika nem lelkes

Mióta Oroszország megszállta volt szovjet szomszédját, Washington és szövetségesei összehangolt szankciókat vezettek be, amelyekkel Oroszország Iránt és Észak-Koreát megelőzve a világ legtöbb szankcióval sújtott országává vált – írta a lap.

A Fehér Ház tisztviselői korábban 

mély aggodalmukat fejezték ki Kína Oroszországhoz való igazodásával és azzal a lehetőséggel kapcsolatban, hogy a világ második legnagyobb gazdasága segítheti Moszkvát, 

miközben a Kreml háborúja a 600. napjához közeledik.

A két vezető legutóbb márciusban találkozott a Kremlben. Egy hónappal később Hszi először beszélt telefonon Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel az orosz teljes körű invázió óta.

Nyitókép: Alexey MAISHEV / SPUTNIK / AFP

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zolotarjov
2023. szeptember 02. 08:01
Na ugye..
SzaboGeza
2023. szeptember 02. 01:57
Ha összekapaszkodnátok, Tajvan már régen Kína fennhatóság része lenne!!!
Akitlosz
2023. szeptember 02. 00:47
"Mióta Oroszország megszállta volt szovjet szomszédját, Washington és szövetségesei összehangolt szankciókat vezettek be, amelyekkel Oroszország Iránt és Észak-Koreát megelőzve a világ legtöbb szankcióval sújtott országává vált – írta a lap." Minél több országot szankcióz a Nyugat minél jobban annál kevésbé érnek azok a szankciók bármit is. A Nyugat által szankciózott országok valójában már egy alternatív gazdasági közösség. S a Nyugat kovácsolta össze őket. Szankciózással nem lehet globalizmust csinálni, szétverni a globalizmust annál inkább, úgyhogy ezt elcseszte a szabad világ nemzetközi közösség banda. S már nem tudja helyrehozni.
Akitlosz
2023. szeptember 02. 00:41
Nem gond az elhúzódó háború. Minél inkább elhúzódik a háború annál jobban változik meg a háború, s annál kevésbé marad, mint volt Amerika globalista világuralma idején. Globális érdek az amerikai világuralom vége. Annyi kellene még, hogy a BRICS-esek feltaláljanak az amerikai dollárnál jelentősen jobb pénzt a világgazdaság számára. Akár csak elszámoló egységnek. A Nyugat bár tud akármennyi pénzt nyomtatni, de már így is gigantikus mértékben el van adósodva, s egyre kevesebb ország akarja fizetni a sápot Amerikának. Líbiával és Irakkal még el tudott bánni, de a BRICS-szel már nem tud. A NATO régi fegyverei viszont el fognak fogyni, s eddig nem látszik annak nyoma, hogy a NATO fel akarná annyira futtatni a hadi iparát, hogy hosszú távon is képes legyen ellátni Ukrajnát hadi anyaggal. Miközben Oroszország idén a háromszorosára növeli a hadi iparának a termelését 2021-hez képest.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!