Norvégia is megtiltja az orosz rendszámú autók belépését területére

2023. szeptember 29. 18:12

A tilalom azt jelenti, hogy Norvégiába nem léphetnek be orosz rendszámú, kilenc- vagy annál kevesebb üléses személygépkocsik.

2023. szeptember 29. 18:12

Norvégia pénteken bejelentette, hogy a jövő héttől megtiltja az orosz rendszámú személygépkocsik belépését területére. A döntést az Európai Bizottság szeptember 8-i szankciója alapján hozták meg, amelyet Oroszország Ukrajna ellen indított háborúja miatt rendelt el az unió döntéshozó testülete. Eddig Finnország és a három balti állam jelentette be, hogy eleget tett a korlátozó intézkedésnek. Norvégiának –  amely tagja a NATO-nak, de az EU-nak nem – 198 kilométer hosszú határa van az Északi-sarkvidéken Oroszországgal.

„Norvégia együtt van szövetségeseivel és a hasonló gondolkodású emberekkel az Oroszország brutális háborújára adott válaszlépésekben” 

– jelentette ki Anniken Huitfeldt norvég külügyminiszter.

Oslo közlése szerint a korlátozás hétfő éjfélkor lép életbe. A tilalom azt jelenti, hogy Norvégiába nem léphetnek be orosz rendszámú, kilenc- vagy annál kevesebb üléses személygépkocsik. A nagy autóbuszok és a kilencülésesnél nagyobb kisbuszok továbbra is átléphetik majd a határt Storskognál, amely az egyetlen átkelőhely Norvégia és Oroszország között.

Az oslói kormány közölte, hogy kivételt képeznek a tilalom alól a diplomáciai járművek, a norvég állampolgárok, illetve Oroszországban állandó lakóhellyel rendelkező családtagjaik tulajdonában lévő autók, valamint humanitárius okokból szükséges utazások, például akut betegség, haláleset vagy temetés.

(MTI)

Nyitókép: ALEXANDER NEMENOV
 

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Palatin
2023. szeptember 30. 21:31
Én szeretem a dolgokat tovább gondolni, jelenségen túl is kitekinteni.. Vannak ugye óriási problémák, amit az emberiségnek együtt kell, mert csak együtt lehet megoldani. Vegyük a klimát. Ha a Nyugat összerugja a port az oroszokkal és a kinaiakkal stb., akkor hogyan is képzelik el a klimaprobléma megoldását. Ez a felsoroltak nélkül egészen biztosan nem lehetséges. Tehát a Nyugat ezt vagy nem tudja, vagy az egész klima-hisztériát nem is gondolják komolyan, hanem abban is csak egy erödemonstrációt és a hatalmuk kiterjesztésének lehetöségét célozzák meg. A klima-üggyel nagyszerüen lehet az embereket kiszipolyozni, zsarolni, megfélemlíteni, szabadságukban korlátozni. Én ezt igy összegfüggéseiben nézve biztosra veszem.
Palatin
2023. szeptember 30. 21:20
Ez óvodás stílus.
Palatin
2023. szeptember 30. 19:50
De ha csak a norvégok génjeit vizsgálom, azt kapom, hogy "ORV GÉN", azaz genetikailag is ki vannak akadva. Jártam ott, a klima elviselhetetlen, patkányoknak való.
Palatin
2023. szeptember 30. 19:47
Ha "Norvégia" betüit átrendezzük, azt kapjuk, hogy VÉNA RIOG. Ezek szerint a norvégok vénájával baj van. Nem ugrálnék a helyükben.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!