Németország esetében lehet és kell is szélsőségességről beszélni

2023. szeptember 21. 09:52

Azonban kétségeim támadnak afelől, jó politikai oldalon keresgélik-e azt a bizonyos szélsőséget.

2023. szeptember 21. 09:52
Raid against neo-Nazi group in Mecklenburg-Western Pomerania
Lipták Tamás
Lipták Tamás
Facebook

»A tilalom kemény csapás a szervezett jobboldali szélsőségességre. Továbbra is teljes elszántsággal fellépünk a jobboldali szélsőséges struktúrák lerombolása érdekében« – mondta kedden Nancy Faeser német belügyminiszter, miután sikeresen betiltottak egy szervezetet, amely koncerteket szervezett, valamint pólókat és zenei cd-ket árult, közösségi életet élt – mást egyébként azóta sem tudtak felróni nekik, hiába az egy éves, az amerikai titkosszolgálatot is igénybe vevő munka.

Ugyanezen a napon, vagyis szeptember 19-én a német Bild arról írt, hogy Faeser pártja szavazati jogot adna a migránsoknak. A baloldali SPD

Ezt is ajánljuk a témában

»azt ígéri programjában, hogy a szövetségi szinten és a Bundesratban – a szövetségi törvényhozás tartományi kormányokat összefogó kamarájában – is keményen küzd majd azért, hogy szavazati jogot kapjon az önkormányzati választásokon mindenki, aki hat hónapnál hosszabb ideje él valamely hesseni településen.«

Németország esetében valóban lehet és kell is szélsőségességről beszélni. Azonban látva, mi zajlik az egykoron szebb időket is megélt államban, kétségeim támadnak afelől, jó politikai oldalon keresgélik-e azt a bizonyos szélsőséget. Főleg a normalitáshoz viszonyítva...”

Nyitóképen: Neonácikra lecsapó rendőrök. Fotó: Jens Buttner / DPA / AFP

 

az eredeti, teljes írást itt olvashatja el Navigálás

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
dios1968
2023. szeptember 21. 23:12
Hát igen mert a szélsőség az balos éppen csak hogy felvilácosítsuk a igen okos német belügyet a náci párt a nemzeti szocialistákat én nem a jobboldalra sorolnám! Azt persze értjük hogy az e fajta meg pecsételés (szélsőjobb) a haladónak hazudott liber marxistáknak jól jön mint terelés! Mert ugye a tiltást mindjárt lehetett volna kezdeni az antifa mozgalmakkal de erre nincsen ingerenciája a hatalomnak! Ugyan miért?
Hangillat
2023. szeptember 21. 13:21
A balsevistának minden szélsőséséges, ami nem társutas gyagya-gyogyó. Sok agylibbant internáci világmindenttudás-árja míg el nem sodorja őket a felháborodás árja.
Hangillat
2023. szeptember 21. 13:14
A balsevistának minden szélsőséges, ami nem társutas gyagya, gyogyó.
robertdenyiro
2023. szeptember 21. 10:49
Nagy hagyománya van németisztánban a ballibtálibizmusnak. Hitler atyjuk is proliszélsőbalos volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!