„Nem én vagyok az áruló, hanem ti” – keményen kiosztotta Elon Musk azokat, akik a Starlink miatt kritizálják

2023. szeptember 12. 09:43

A milliárdos üzletember kiemelte: Amerika nem áll háborúban Oroszországgal.

2023. szeptember 12. 09:43
MUSK, Elon

„Az Egyesült Államok állampolgára vagyok, és csak ezzel az útlevéllel rendelkezem. Bármi történjék is, Amerikáért fogok harcolni és meghalni” – írta Elon Musk az X-en.

Nem véletlen ez a reakciója, hiszen egy tavalyi döntése miatt most többen is támadják. 2022-ben ugyanis nem engedte, hogy a Starlink műholdas hálózatát ukrán haditengerészeti drónok irányítására használják az orosz Fekete-tengeri flotta elleni támadáshoz a Krím partjainál.

„Az Egyesült Államok Kongresszusa nem üzent hadat Oroszországnak.

Ha valaki hazaáruló, akkor azok azok, akik engem annak neveznek”

– írta a bejegyzésében.

***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MTI/EPA/DPA-Zentralbild/Patrick Pleul

Összesen 47 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
steweq
2023. szeptember 16. 07:42
Az USA nem áll háborúban Oroszországgal. A Byden adminisztráció azonban igen. Persze Musk nem Byden polgára, hanem az USA-é.
gyzoltan-2
2023. szeptember 12. 18:23
"A milliárdos üzletember kiemelte: Amerika nem áll háborúban Oroszországgal." -de jure; nem..! -de facto; igen!
hoci74
2023. szeptember 12. 12:17
Nehezen hiszem el hogy a nyugati oldalon nem lesz valaki baleset áldozata. Vagy inkább kemény politikai gyilkosság áldozata. Ugye csak a tejszinhabos álmainakban gondoljuk azt hogy nyugaton nem halnak meg emberek hirtelen ... Politikai hovatartozásuk miatt...
vamonos
2023. szeptember 12. 11:06
Elon Musk eleve nem is háborús célokra ajánlotta fel a starlinket. Az volt a szándéka, hogy lehetővé tegye a kommunikációt, hogy az emberek tudjanak telefonálni és netezni. De mint tudjuk, minden békés célra feltalált eszköz előbb-utóbb háborús célokat fog szolgálni. Elon ott követte el a hibát, hogy erre nem gondolt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!