Amerika jóváhagyta: mennek az Apache harci helikopterek Lengyelországnak

2023. szeptember 08. 08:44

Mintegy száz darab!

2023. szeptember 08. 08:44

Lengyelország védelmi képességeinek megerősítését célzó jelentős lépésként az amerikai kongresszus nemrég jóváhagyta 96 Apache AH-64E harci helikopter, valamint radarok és különböző rakéták eladását – olvasható a Visegrád24 X-oldalán. A lengyel védelmi miniszter, Mariusz Blaszczak nemrég bejelentette, hogy a beszerzés hamarosan az ártárgyalásokkal folytatódik. 

A várható ár 10 milliárd dollár körül alakul majd 

– írták.

Blaszczak hozzátette, amíg az eljárások nem zárulnak le és a beszerzett helikoptereket nem szállítják Lengyelországba, addig az amerikai hadsereg saját tartalékaiból Apache-okat biztosít számunkra – idézte a Polanddaily24 a tárcavezetőt.

Az AH-64E Apache az Egyesült Államok hadsereg legfejlettebb harci helikopterként ismert, és már egyre több védelmi erő használja világszerte.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: X-fotó

 

Összesen 49 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. szeptember 12. 00:19
Lengyelek félnek ....az ukrán náciktól....nem akarnak újabb lágereket.
Kozmosz
2023. szeptember 09. 23:03
Lajoss, a segged olajoss. A szád meg szaros.
Akitlosz
2023. szeptember 08. 18:40
"Az AH-64E Apache az Egyesült Államok hadsereg legfejlettebb harci helikopterként ismert" :-) Az 1970-es évek technológiája.Régen elavult már ez a legfejlettebb harci helikopter. Amerika a hidegháború óta képtelen volt új harci helikoptert kifejleszteni. Próbálkozni, próbálkozott a Comanche helikopterrel, de nem sikerült neki. A Comanche-ra adott orosz válasz a Kamov-52. Az amerikaiak képtelenek voltak megvalósítani a projektjüket, míg az oroszok befejezték a sajátjukat. Az orosz Kamov évtizedekkel modernebb, mint ez a régi amerikai szutyok. Régen elavult hidegháborús szutyok ez is, mint a "legfejlettebb" Abrams, Bradley, Leopard 2 stb. cuccok.
Lajoss
2023. szeptember 08. 15:34
A csüngőhasünak csoroghat a nyála…:)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!