Nagyot ment a Bloomberg: a lap szerint „az elégedetlenségből táplálkoznak a szélsőséges pártok, Orbán a főkolompos”

2023. szeptember 12. 18:07

A cikk szerzője szerint ugyanakkor félni se kell nagyon.

2023. szeptember 12. 18:07

Európa megosztottsága, illetve a felgyűlt elégedetlenség miatt tényleges erejüknél nagyobb támogatottsághoz jutottak a szélsőséges pártok – írja hétfői cikkében a Bloomberg.

Az amerikai lap szerint a bevándorlást, az abortuszt és a járvánnyal összefüggő korlátozásokat elutasító pártok az emberek elégedetlenségéből táplálkoznak. Az uniós tagállamok felében a három legnépszerűbb politikai erő egyikeként tartják számon a nacionalistákat, egykori neonácikat, euroszkeptikusokat, vagy a Trumpra hajazó populistákat, írja a szerző.

 

A cikkben megnevezik a legnagyobb bajkeverőt: Orbán Viktort, aki a migránsválságnak köszönheti nagy sikerét.

 

Az újságíró ugyanakkor hozzáteszi: bár jól állnak a szélsőjobboldali pártok Európában, túlzott a félelem velük kapcsolatban, mert továbbra is a közép marad a legnagyobb erő.

Nyitókép: Johanna Geron / POOL / AFP

 

Összesen 76 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lajoss
2023. szeptember 13. 17:27
A csüngőhasú a nemzet szegénységi bizonyítványa.
Ekrü
2023. szeptember 13. 07:51
„az elégedetlenségből táplálkoznak a szélsőséges pártok,"- Hát akkor nem kell sok ész a megoldáshoz. Úgy kell kormányozni, hogy az emberek elégedettek legyenek.
rocktoberi-2
2023. szeptember 13. 06:41
Az ilyen cikkeket fajankók írják fajankóknak. Semmi közük a valósághoz.
Hangillat
2023. szeptember 13. 04:21
Internáci média-árja polpedofíliázik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!