Másodfokon is pert nyert Schink István, ennek ellenére mégsem helyezik vissza a munkácsi magyar iskolaigazgatót

2023. szeptember 20. 16:24

„Kitartunk!” – írta az iskola.

2023. szeptember 20. 16:24

A Mandiner korábban már beszámolt róla, hogy a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola egy ukrán vezetőt kapott a nyakába, majd kiderült, hogy az igazgató „ukránosítani” akarja a középiskolát. Az utolsó fejlemények szerint a tanévnyitón megtiltották a magyar himnuszt, tilos volt a magyar zászló és a nemzet színeinek használata.

A Munkácsi Városi-Járási Bíróság másodfokon is kimondta, hogy jogtalanul menesztették Schink Istvánt, a Munkácsi II. Rákóczi Ferenc Középiskola igazgatóját – írta meg az iskola a Facebook-oldalán. Igaz ugyan, hogy szerdán a másodfokú bíróság az elsőfokú bíróság ítéletét helybenhagyta, mégsem helyezték vissza a munkácsi magyar iskolaigazgatót, ugyanis az újbóli elbocsájtást egy másik munkaügyi per keretében tárgyalják.

„Köszönjük az imákat! Igazgatónk másodfokon is megnyerte az első elbocsátását érvénytelenítő pert! Sajnos ezzel sem helyezték vissza, mivel a második elbocsátását ez a bírósági döntés nem érvénytelenítette. Az egy másik per része lesz. De kitartunk!” – írták.

Nyitókép: Szentkoronaradio.hu

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
bakafant-28
2023. szeptember 20. 17:04
Igazi,EU,NATO érett szarfészek....
states-2
2023. szeptember 20. 16:40
30 éve csinálnak hülyét belőlünk, mi meg statisztálunk hozzá. Etetjük, itatjuk itt őket százezrével, küldjük a milliárdos segélyeket, nem vagyunk normálisak.
kikicsoda
2023. szeptember 20. 16:34
Dübörög az Ukrán jogallamiság ... az európai demokrácia megmentői . . .
kikicsoda
2023. szeptember 20. 16:33
Na, nesze neked ukrán jogállamiság, meg dempkrácia.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!