Lefejezték a Wagnert, most már a Kreml irányítása alatt térhetnek vissza Ukrajnába a zsoldosok

2023. szeptember 20. 11:02

A legújabb fejlemények szerint a katonákról olyan képek készültek, amelyeken Wagner- és orosz zászlókat tartanak.

2023. szeptember 20. 11:02

Egy hónappal Jevgenyij Prigozsin halála után a Wagner zsoldosszervezet bejelentette, hogy harcosaik visszatérnek Ukrajnába annak érdekében, „hogy megvédjék Oroszország érdekeit” – írta meg a Newsweek.

A lap rámutatott, hogy még mindig bizonytalan a jövője az orosz állam által erősen támogatott katonai magáncégnek, amely kulcsszerepet játszott a donyecki Bahmut városért folyó harcban. Az azonban nyilvánvaló, hogy a júniusi lázadás, majd Prigozsin halálát követően a Kreml szorosabb ellenőrzés alá vonta a Wagnert,

amelynek harcosait Putyin ultimátum elé állította:

vagy csatlakozhatnak az orosz hadsereghez, vagy Belaruszba mennek.

A legújabb hírek szerint a szervezet a Telegram-csatornáján olyan képeket tettek közzé, amelyeken

a katonák Wagner- és orosz zászlókat tartanak egy meg nem nevezett helyen lévő buszmegálló előtt.

„Az 1. rohamosztag egyik szakaszának katonái önálló csoportjuk összeállítása után visszatérnek a konfliktusövezetbe, hogy megvédjék Oroszország érdekeit és a győzelmet” – írták a bejegyzésben, amely nem említi közvetlenül Ukrajnát, és további részleteket sem közölt arról, hova mennek.

***

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Alexander Nemenov / AFP

Összesen 0 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!