Hetilap

Nick Vujicic

A keresztényeknek részt kell venniük a politikában
V. évfolyam 38. szám

La Repubblica: Az „orbáni nacionalizmus” már kiment a divatból

2023. szeptember 18. 10:02

És divatba jött „a harcos Meloni, aki felkarolja Orbánt”.

2023. szeptember 18. 10:02
null

Giorgia Meloni, olasz kormányfő komolyan hitt a brüsszeli/strasbourgi parlament jobbra tolódásában – írta meg a La Repubblica, majd kifejtették, hogy most viszont mindent újra kell csinálni.

„Azt fogják mondani, hogy a találkozót már egy ideje tervezték, és ez igaz is. Mégsem lehet szabadulni attól az érzéstől, hogy valami megváltozott Európa Olaszországhoz való viszonyában és Olaszország Európához való viszonyában. Meloni mint a brüsszeli intézményes keretek között tökéletesen otthonosan mozgó konzervatív profilja megkopott, és újra divatba jött a harcos Meloni, aki felkarolja Orbánt, a Néppártból eltávolított magyar embert, aki túl illiberális volt a hatalom kezelésében; aki osztja Putyin ukrajnai indokait és Kína barátja. Orbán persze aláírt egy dokumentumot az olasz miniszterelnökkel, amelyben úgy tűnik, hogy újragondol bizonyos álláspontokat, de ez még csak egy darab papír.”

„Hogy rövidre zárjam a történetet. A jobbközép kormánnyal szembeni megújult európai bizalmatlanság első hatása, hogy a miniszterelnököt visszasodorta az utóbbi időben divatból kiesni látszó »orbáni« nacionalizmus felé” – zárták rövidre.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: Facebook

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik