Kommunistaként elítélte az 56-os forradalmat, később meggondolta magát – elhunyt a volt olasz köztársasági elnök

2023. szeptember 23. 10:51

Giorgio Napolitano kilencvennyolc éves volt.

2023. szeptember 23. 10:51
null

Kilencvennyolc éves korában elhunyt Giorgio Napolitano volt olasz elnök, aki a 2011-es európai államadósság-válság idején a piaci bizalom helyreállításában játszott kulcsszerepéről volt ismert. Napolitano pénteken halt meg a római Salvator Mundi kórházban, halálának okát még nem hozták nyilvánosságra – jelentette az Ansa hírügynökség, amely már a hónap elején beszámolt arról, hogy a politikus kórházi kezelésre szorul.

Az Index cikke szerint Napolitano a magyarországi '56-os felkelőket ellenforradalmárokként bélyegezte meg az Olasz Kommunista Párt hivatalos álláspontját képviselve. Később többször is kijelentette, hogy mindezt megbánta és emiatt „kényelmetlenül” érezte magát.

Nyitókép: Wikipedia

 

Összesen 17 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Akitlosz
2023. október 11. 19:53
Olaszországban azért nem győztek a kommunisták, mert a CIA mesterkedései megakadályozták őket ebben. Azért az országot sikerült köztársaságosítani királyságból, ahogyan a kommunista országokban is. A Fidesz azért tartja fent a posztbolsevista köztársaságot, mert labanc habsburgpárti, nem engedi meg a magyar nemzetnek a szabad királyválasztást, amely jog a Vérszerződésből fakad, de tudja, hogy a magyar nemzet nem fogadná el az újra ráoktrojált habsburg uralmat, ezért inkább csak fű alatt labanckodik a magyar nemzetet s a magyar hazafiakat rendre szembe köpve. Játssza a "centrális erőteret", ami a vörösöknek már náci, a hazafiaknak meg csak a narancssárga bolsevizmus.
Akitlosz
2023. október 11. 19:42
Valahogyan de meggondolta magát a legtöbb kommunista a Szovjetunió bukása óta! "Jobboldaliak, meg "konzervatívok" lettek hirtelen. De minimum "szociáldemokraták". Azért voltak olaszok, akik máshogyan gondolták már 1956-ban is. https://www.youtube.com/watch?v=Vgwrx-xl9KY Olaszországot is az amerikai megszállók formálják 1945. óta.
alexandrosz-2
2023. szeptember 23. 20:18
Virtigli szar zsidó kommunista patkánykent ment a pokolra, az apjához.
catalina11
2023. szeptember 23. 13:43
Kaméleon!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!