Itt vannak az első videók az újabb azeri-örmény háborúról

2023. szeptember 19. 15:26

Ebben a háborúban is a drónok játsszák a főszerepet.

2023. szeptember 19. 15:26
null

Ahogy arról beszámoltunk, kedd délelőtt kitört egy újabb azeri-örmény háború Hegyi-Karabahért. A katonai műveleteket az azeriek indították, állításuk szerint azért, mert négy katona és két polgári személy örmény diverzáns akcióval elhelyezett aknák miatt életét vesztette Hegyi-Karabahban. A közlemény szerint Baku tájékoztatta Oroszországot és Törökországot a hadműveletről. Az örmény védelmi tárca azt közölte, hogy az Azerbajdzsánnal közös határán viszonylag stabil a helyzet. Hegyi-Karabah és kisebb környező területek az 1994-ben véget ért örmény-azeri háború után az örmény szakadárok ellenőrzése alá kerültek, de a 2020 őszi háborúban Baku jelentős területeket visszafoglalt.

Pár órával a konfliktus kitörése után már érkezett is pár videó a harctérről, ebből válogattunk a Portfolio cikke nyomán.

Ezt is ajánljuk a témában

Az első felvételen egy izraeli öngyilkos drón látható. Mivel Izrael az azeriek mellett áll a konfliktusban, a drónt feltehetően az azeri hadsereg vetette be.

A második videó szintén az enklávéban készült, ezen az örmény csapatok egyik 9K330 Tor légvédelmi rendszere látható, amint találatot kap, és megsemmisül.

Ezen a másik felvételen pedig egy öngyilkos drón az örmény légvédelem egyik elektronikus zavaróberendezésébe csapódik be.

Nyitókép: Képernyőfotó, Twitter

 

Összesen 18 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
lájkbajnok
2023. szeptember 19. 17:08
Kell a gáz, tehát az azerieknek van igaza.
Zsolakomarom
2023. szeptember 19. 16:52
Jol csinaljak, most nem ide figyel a vilag Lepni kell
MyOp
2023. szeptember 19. 16:47
Ez a válasz arra, hogy Örményország megkezdte a nyugati orientációt. Most Washingtonon a sor, elvégre az örmények szempontjából a demokraták a szoros szövetségeseik, akik azt ígérték hogy megvédik-e őket és sikeresebbek lesznek-e az azeri agresszióval szemben, mint Moszkva. Elvégre Jerevánnak pont azt izente Pelosi asszony egy évvel ezelőtt, hogy "Go West!. Karabakh egyébként tarthatatlan lesz az azeri haderővel szemben és csupán az lesz a kérdés, hogy akkor a két ország mit kezd majd egymással.
lájkbajnok
2023. szeptember 19. 16:43
A békekakadut útnak kell indítani.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!