Halálosan megfenyegették Giorgia Melonit az embercsempészek

2023. szeptember 19. 14:17

A migrációs szigorítások miatt.

2023. szeptember 19. 14:17
null

Halálos fenyegetést kapott Giorgia Meloni olasz kormányfő azt követően, hogy migrációs korlátozásokat vezetett be az országában. Az afrikai embercsempészek azért állnának bosszút az olasz miniszterelnökön, mert felvette a harcot a bűnszervezetekkel és bejelentette, hogy zárva tartja az Olaszországba érkező illegális bevándorlókat, írja a HírTV.

Az embercsempészek azt üzenték Meloninak, hogy az igazi migrációs robbanás még csak most kezdődik, neki és gyermekének pedig fizetnie kell amiért megakadályozza a tevékenységüket

Az olasz kormány hétfői ülésén döntött a szigorításokról, melynek célja, hogy zárt táborokban tartsa a migránsokat egészen a menedékkérelem elbírálásáig. Ez lehet akár 18 hónap is. 

Amennyiben az adott személy nem jogosult menedékkérelemre, akkor azonnal kitoloncolják őt.

Meloniék azt szeretnék, hogy az ország területén ne mozoghassanak szabadon azok a személyek, akik nem jogosultak erre és így kizárják a kockázati tényezőket. Meloni a honvédelmi tárca bevonásával hozna létre alacsony lélekszámú és jól ellenőrizhető településeken zárt táborokat, ahol elhelyezhetik ezeket a bevándorlókat.

A legfrissebb sajtóértesülések szerint a tegnapi napon háromszázan másztak át a kerítésen és hagyták el a tábor területét, szétszéledtek a településen. Élelmiszert, illetve pénzt kértek a helyiektől, akik aggódnak a közbiztonság romlása miatt, zárul a HírTv cikke.

Nyitókép: Alberto Pizzoli/AFP

 

Mandiner éves előfizetés, féléves áráért!

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik