Elemző: „Meg kell valósítanunk a liberálisok rémálmát”

2023. szeptember 08. 12:43

Az Alapjogokért Központ főigazgatója a lengyelországi Karpaczban zajló Gazdasági Fórumon beszélt Európa jelenlegi helyzetéről.

2023. szeptember 08. 12:43

Brüsszel föderalista törekvéseit a birodalmi logika jellemzi, az Európai Unió országainak ezért a szuverenista magyar utat kellene követniük – hangsúlyozta Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ főigazgatója a lengyelországi Karpaczban zajló Gazdasági Fórumon.

Az Alapjogokért Központ pénteken arról tájékoztatta az MTI-t, hogy az Európa jövőjéről szóló kerekasztal-beszélgetésen Szánthó Miklós a jövő évi EP-választások kapcsán úgy vélte, az tisztán meg fogja mutatni, hogy a 21. századi politika új törésvonala föderalisták és szuverenisták között húzódik.

Előbbi ki akarja szervezni a tagállami döntéshozatalt Brüsszelbe, utóbbiak viszont a szerződésekben rögzített hatásköreikért küzdenek; ezért a konzervatívoknak

meg kell valósítaniuk a liberálisok rémálmát: a nemzeti erők nemzetközi összefogását”,

amelyben a magyar, a lengyel és az olasz jobboldalra kiemelt szerep hárul – fejtette ki az Alapjogokért Központ vezetője.

A kontinens jelenlegi helyzetéről azt mondta, az ideológiai és geopolitikai problémák valójában összefüggnek. Európa ma még gazdag, de már gyenge, miközben elveszíti a lelkét: jóléte a történelmi múltjából fakad, miközben épp hagyományait, kultúráját igyekszik megtagadni a politikai korrektség, az eltörléskultúra és a woke jegyében – tette hozzá.

Márpedig aki elfelejti múltját, az újra és újra megismétli annak hibáit”

– utalt az uniós és liberális elit téves geopolitikai helyzetértékelésére az ukrajnai háború kapcsán.

Arra a kérdésre, hogy mi lehet a sikeres stratégia „Európa lelkének megmentésére”, úgy válaszolt: „nem szabad a liberálisok szabályai szerint játszani”, meg kell nézni a magyar példát, amely szembe megy a liberális fősodorral, ha meg kell védeni a nemzeti identitást, állami szuverenitást, a határokat, a családot vagy a gyermekeket.

A magyar jobboldal sikere frusztrálja is Brüsszelt, a választók viszont értékelik ezt a politikát, melyet a négyszer egymás után elért kétharmados győzelem mutat. „Bátornak és demokratának kell lenni, ennyi az egész” – jelentette ki Szánthó Miklós a közlemény szerint.

(MTI)

Nyitókép: Mandiner/Földházi Árpád

 

Összesen 58 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2
2023. szeptember 09. 10:25
Az őseurópaiak 2100-re végleg kihalnak. 2100-re teljes Európa muszlim lesz. Egyszerű a matek! Termékenységi ráta: Őseurópai: 1.3 (ebbe pedig már az idegenek is benne vannak). Bevándorlók, otthon: 7 Bevándorlók, Európán belül: 5.5 Egyszerű demográfiai statisztika: 2100-ra 25-ször többen lesznek, minimum.
Claudius1
2023. szeptember 09. 00:21
Lépjetek ki mocsok.
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. szeptember 08. 18:52
Ránézésre, benne már a természet megvalósította sokak rémálmát. 👹 🤣🤣🤣🤣
Gullwing
2023. szeptember 08. 18:40
Libcsik rémálma, az nekünk jó.🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!