Der Spiegel: Meloni leváltaná magyar példaképét

2023. szeptember 18. 09:43

Megfejtették!

2023. szeptember 18. 09:43
ORBÁN Viktor; MELONI, Giorgia

Meloni le akarja váltani Orbán Viktort a jobboldal vezetőjeként – írta meg a Der Spiegel. Szerintük ugyanis az európai jobboldali populizmusnak több áramlata is van. Ott van a spanyolországi Vox nevű partnerpártja, amely sokkal radikálisabb hangot ütött meg, és ezzel elvesztette a már biztosnak hitt júliusi választási győzelmét.

És ott van Orbán Viktor. Évekig ő volt a jobboldali szcéna vitathatatlan vezetője, bálványa. Európa-szerte az ő programja volt a minta az ambiciózus fiatal populisták számára”

 – írták. Meloninak eközben más tervei vannak szerintük, ugyanis „rájött, hogy a szélsőséges jelszavak inkább idegenkedést keltenek Olaszországban. Orbánról mint mentorról is ügyesen lemondott. A magyar miniszterelnök ideológiailag is öregszik. Meloninak egy évbe telt, mire röviden meglátogatta a jobboldali patriarchát Budapesten.”

„Meloni metamorfózisa szinte teljesnek tűnik. Ő maga is magyar példaképe helyére akar lépni. Mint vezéralak, mint új csillag az európai jobboldal egén” – tették hozzá.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

 

Összesen 107 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
zolka50-52
2023. szeptember 18. 19:02
Ez jobb, mint a brit hírszerzés! A Spiegel lett az új jereváni rádió.
balbako_
2023. szeptember 18. 18:48
Amikor Orbán nincs elszigetelve, akkor meg leváltják. Legalábbis Soros lapja szerint.
KBA98
2023. szeptember 18. 17:31
Hülye p...a! Ő már nem lesz sehol, amikor Orbán Viktor még mindig Magyarország miniszterelnöke lesz!
Türelem
2023. szeptember 18. 17:10
Ja, Der Spiegel...az ember mindig azt nézi, hogy ki írta.......létezik még Németország? Pár év, s a Der Spiegel arabul fog megjelenni.......
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!