Biden újra bénázott – felbosszantotta a brazil elnököt (videó)

2023. szeptember 21. 20:26

Diplomáciai találkozójuk nehézkesen indult és furcsán végződött.

2023. szeptember 21. 20:26

Joe Biden úgy tűnik, hogy a sajtótájékoztató végén anélkül távozott az ENSZ színpadáról, hogy kezet fogott volna a brazil Lulával – olvasható a Daily Mail hasábjain. 

A 77 éves Luiz Inácio Lula da Silva láthatóan ingerült volt azután, hogy a két vezető megosztotta a színpadot a munkavállalók jogainak javítását célzó kezdeményezésükkel.

Diplomáciai találkozójuk azonban nehézkesen indult, ugyanis a 80 éves 

 

Biden belecsoszogott egy kétméteres brazil zászlóba, és a pódiumhoz közeledve otthagyta azt himbálózva. 

 

A fejhallgatóval is meggyűlt a baja

Lula beszéde alatt Biden a fejhallgatójával babrált, amellyel a lefordított változatot hallgatta.

Hall engem Biden elnök úr? Ez történelmi pillanat Brazília és az Egyesült Államok számára” 

– mondta Lula beszéde elején. Lula újra megkérdezte, és úgy tűnt, hogy elveszti a türelmét, amikor Biden válaszul morgott egyet. 

Houngbo beszéde végén sorban kezet fogott Bidennel és Lulával, de 

Biden mintha ignorálta volna Lulát, és kínosan tisztelgett a közönség előtt, mielőtt lecsoszogott a színpadról.

Úgy tűnt, hogy nem tudta eldönteni, hogy felemeli-e a hüvelykujját vagy tisztelegjen, és egy hanyag gesztussal kombinálta a kettőt.

Amikor Biden hátat fordított a brazil elnöknek, Lula bosszúsnak tűnt, és a karjával egy elhúzó mozdulatot tett. Kínosan, ellentétes oldalról távoztak.

Az ominózus jelenetet itt nézhetik vissza:

Nyitókép: JIM WATSON

 

 

 

Összesen 30 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
DE JÓ
2023. szeptember 22. 12:40
Hát, ezek a Mandi cikkek... A leírt eseményeknek csak része látható, a végén meg Lula szemmel láthatóan oda akart lépni Biden-hez kézfogás céljából, ám amikor az elfordult és elcsoszogott, akkor intett Lula, szemmel láthatóan azzal a tartalommal, hogy "Jól van, menjünk a dolgunkra, hagyjuk a gyagyást..." A tisztelgésben, meg a "minden OK" kézjelben meg semmi határozatlanságot meg összemosást nem látok, mindkettő szándékolt volt. Kicsit pongyola, kicsit belemagyarázós ez a cikk, már nem először. Kinek jó ez?
Palatin
2023. szeptember 22. 00:04
Aki Bidenen csodálkozik, nézze meg Karácsonyt, hogy az mit müvel. Ezt a két trotylit plusz Sorost kellene egy maratoni távon lovakkal végigvonszolni a hollandiai trágyalé-csatornákon keresztül. Talán magukra eszmélnének
Kozmosz
2023. szeptember 21. 23:35
Te meg szokás szerint orálisan, szepi.
Kozmosz
2023. szeptember 21. 23:32
Megnéztem ezt: https://www.youtube.com/watch?v=U1Vsf6cngR0&ab_channel=TheWhiteHouse Semmitmondó szar. Mint várható volt.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!