„Az amerikai városoknak szükségük van a republikánusokra” – üzente Dallas polgármestere, majd kilépett a demokrata pártból és belépett a republikánusokhoz

2023. szeptember 24. 14:04

Eric Johnson a Wall Street Journal hasábjain olvasott be volt párttársainak.

2023. szeptember 24. 14:04

Az Egyesült Államok egyik legnagyobb városának polgármestere egy pénteki véleménycikkben jelentette be, hogy kilép a Demokrata Pártból és átáll a republikánusokhoz. 

A Wall Street Journalban megjelent, „Amerika városainak republikánusokra van szüksége, és én azzá válok” címet viselő véleménycikkében Eric Johnson, Dallas polgármestere kifejtette, hogy azért lép ki a Demokrata Pártból, mert

 „a nagyvárosok jövője attól függ, hogy a nemzet polgármesterei hajlandók-e a törvény és a rend védelmére és a költségvetési konzervativizmus gyakorlására” 

– idézte a Fox News.

„Városainknak nagy szükségük van arra a valódi elkötelezettségre ezen elvek mellett, amely régóta meghatározó jellemzője a republikánusoknak” – írta Johnson. 

A polgármester írásában arra is kitért, hogy

 „a demokrata párton belüli rasszizmus a 800 kilós gorilla a szobában”.

A rendőrség hangos támogatója

Eric Johnson dallasi polgármestert 2019-ben választották meg – emlékeztetett a lap. Hozzátették, a városvezető a rendőrség „hangos” támogatója volt, miközben más városok, köztük a taxasi Austin, a George Floyd-féle zavargások nyomán a rendőrségi osztályok finanszírozásának megszüntetésére törekedett.

Februárban Johnson a közösségi médiában közzétette a Fox News Digital egyik cikkét, amelyben felvázolta, hogy az austini rendőrök tömegesen vonulnak nyugdíjba az alacsony morál miatt, ami a pénzhiány miatt következett be, és arra biztatta ezeket a rendőröket, hogy költözzenek Dallasba és dolgozzanak ott – írta a Fox News.

Nyitókép: Eric Johnson Facebook-oldala

 

Kapcsolódó cikkek

 
 
 
 

Ezek is érdekelhetik