Amerikai lap: Zelenszkij elidegeníti Ukrajna szövetségeseit

2023. szeptember 22. 11:18

A Washington Examiner véleménycikke szerint Magyarország „sokkal inkább Peking bábja és Moszkva partnere, mint a demokratikus Nyugat szövetségese”.

2023. szeptember 22. 11:18
ZELENSZKIJ, Volodimir

Volodimir Zelenszkij a háború kitörése óta kiválóan teljesíti elnöki feladatait, de most lehet, hogy kudarcot vall a kulcsfontosságú szövetségesek megtartásában – olvasható a Washington Examiner oldalán megjelent véleménycikkben. Azzal, hogy az ukrán kormány beperelte Lengyelországot, Magyarországot és Szlovákiát a Kereskedelmi Világszervezetnél, egy fontos politikai szempontot hagyott figyelmen kívül:

Lengyelországban és Szlovákiában választások közelednek, és e két államban kiemelt jelentőségű a mezőgazdaság. 

Az írás szerint Zelenszkij dühe érthető, amikor Orbán Viktor Magyarországát kritizálja, amely „sokkal inkább Peking bábja és Moszkva partnere, mint a demokratikus Nyugat szövetségese”. De teljesen más azzal vádolni Lengyelországot, hogy Oroszország ügynöke. Ez a lengyelek számára különösen érzékeny témát érint, mely a történelmi múltból ered.

A cikket Közép-Európa szakértője, médiafigyelője és piackutatója, a CEPER szemlézte a Mandiner.hu számára.

Nyitókép: MTI/EPA/Ritzau/Mads Claus Rasmussen

Összesen 35 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. szeptember 24. 20:05
Falióra tábornok 2023. szeptember 22. 12:50 "fyi ez egy masszívan jobbra húzó felületen jelent meg." Olyan nácik, mint fuckrajna?
catalina11
2023. szeptember 23. 13:36
"Nincs nekem a zsidókkal semmi bajom. Csak a szemtelen és tisztességtelen emberekkel van bajom, akik között feltűnően sok a zsidó." Márai Sándor
Martell 2
2023. szeptember 22. 22:53
Azért feltűnő hogy mostanában nem írja ki a mandiner a cikkek íróinak a nevét, gondolom mert zsidók.
123321
2023. szeptember 22. 13:41
menjetek a kurva anyátokba...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!