„A PiS 2015 óta hajt végre magyar forgatókönyveket” – kiborult a korábbi lengyel ombudsman

2023. szeptember 04. 11:18

Adam Bodnar szerint a lengyel kormánypárt a Fideszt másolja.

2023. szeptember 04. 11:18

Adam Bodnar volt ombudsman szerint – aki egyébként maga is elindul a választásokon – a „PiS 2015 óta hajt végre különféle magyar forgatókönyveket”.

Példaként az Alkotmánybíróság elleni támadást, a közmédia átvételét és egyes magánmédiumok pénzügyi alárendeltségét hozta. Bodnart arról kérdezte a Rzeczpospolita, hogy az országgyűlési választás napján a népszavazás megszervezése sértheti-e az utóbbi titkosságát. A volt ombudsman hangsúlyozta, hogy 

„a hatóságok nem gyűjthetnek olyan adatokat, amelyekre nincs szükség”

 – idézte a lap az egykori ombudsmant.

***

Ezt is ajánljuk a témában

 

Nyitókép illusztráció. Fotó: Beata Zawrzel / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 10 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
B_kanya
2023. szeptember 04. 13:10
Mi lenne ha a Fidesz végre másolná megyó meg kakigeli tisztogatását (2002-ben a minisztériumokban és 2009-ben a "júdapesti" városházán)? De csak azért, mert a mo$$lék ennyire várja...
llnnhegyi
2023. szeptember 04. 12:53
Hajrá dr miniszterelnök! Ipi-apacs Tiéd a tér!
Reszelő Aladár
2023. szeptember 04. 12:16
Meglep, hogy bárki meglepődik azon, hogy a 4x2/3 után a Fideszt sokan másolják. Illetve az lep meg igazán, hogy nem mindenki. Amúgy egy átlag lipsi számára az intézmények elfoglalása az, amikor a kormányon lévők jelölnek kormányhoz köthető esetleg független személyeket bármilyen pozícióba. A helyzet az, hogy aki 13 éve hatalomban van, az 13 éve jelöl, azaz kb minden aktuális kinevezett hozzá köthető. Persze ha a lipsik teszik mindezt, akkor az csak a mindennapi hatalomgyakorlás része, erre kaptak felhatalmazást és különben sincs semmi látnivaló.
nyugalom
2023. szeptember 04. 11:40
Kezeltesse magat!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!