Újjászerveződött az Azov, már a fronton van a hírhedt ukrán alakulat

2023. augusztus 17. 14:39

Törökországi száműzetésből hazatért a korábbi parancsnok is.

2023. augusztus 17. 14:39
null

Az ukrán fegyveres erők Azov dandárja – korábban az Oroszországban terroristaként számontartott és betiltott Nemzeti Zászlóalj és Ezred – helyreállt, és visszatért a frontvonalba – írja az mk.ru, és nyomán az Index.

A szóvivői közleményből kiderült: a korábban többségében neonácikat magában foglaló dandár jelenleg a Lisszicsanszktól északnyugatra zajló harcokban vesz részt. Az alakulat egy korábbi taktikai gyakorlatán feltűnt Azov Redisz (alias Denisz Prokopenko) parancsnok, aki a mariupoli Azovstal üzem 2022-es ostromát követően esett fogságba, majd egy fogolycsere-egyezmény értelmében Törökországba szállították, hogy az ellenségeskedések végéig ott maradjon.

Úgy tűnik azonban, hogy a törökök kiengedték, sőt, az egykori alakulat is újjászerveződött.

Nyitókép: STR / NurPhoto / NurPhoto via AFP

 

Összesen 20 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Obsitos Technikus
2023. augusztus 31. 20:27
Hogy kerültek Törökországba?
HZ72
2023. augusztus 18. 08:20
Meg fogtok dögleni náci kutyák!
alenka
2023. augusztus 17. 22:48
Új .....SS.....csakis ukrán lehet ....pusztuljanak a fasiszták....
elégia
2023. augusztus 17. 16:29
És az EU USA parancsra támogatja pénzzel és fegyverrel a nácikat. Mert az ukrán náci az jó náci. Brüsszel, megérett az idő, lehúzni a rolót! Ursulát pedig kihajítani a szemétdombra!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!