Trump méltatlannak tartotta riválisait a vitára: erről beszéltek nélküle a többiek

2023. augusztus 24. 08:11

Magyar idő szerint csütörtök hajnalban tartották a republikánus elnökjelöltek vitáját.

2023. augusztus 24. 08:11

Nyolc politikus vett részt a republikánus párti elnökjelölti vitán magyar idő szerint csütörtökön hajnalban, A Wisconsin állambeli Milwaukee-ban tartott kétórás vitán minden jelölt részt vehetett, akinek támogatottsága eléri az egy százalékot. Jelen volt többek között Ron DeSantis floridai kormányzó és Mike Pence egykori alelnök. Csak a legesélyesebb jelölt, Donald Trump nem jelent meg a műsorban, helyette Tucker Carlsonnak adott interjút

Ezt is ajánljuk a témában

A vitán az amerikai közvéleményt foglalkoztató legfontosabb kérdések merültek fel, így az infláció, a gazdaság állapota, a migráció, a szülők jogai és a terhesség-megszakítás szabályozása, valamint Donald Trump távolmaradása. A következő elnökjelölti vitát szeptemberben rendezik Kaliforniában, szigorúbb részvételi feltételek mellett.

A felmérések szerint Donald Trump 50 százalék fölötti támogatottsággal rendelkezik, akit Ron De Santis floridai kormányzó követ átlagosan 15-16 százalékkel, majd Vivek Ramaswamy vállalkozó 10 százalék körüli aránnyal a republikánus szavazók között.

Öt százalék alatt marad a vita többi résztvevőjének népszerűsége, így Mike Pence korábbi alelnöké, Nikki Haley korábbi ENSZ-nagyköveté, volt kormányzóé, Tim Scott szenátoré, Chris Christie és Asa Hutchinson korábbi kormányzóké, valamint Doug Burgum kormányzóé.

A republikánus párt elnökjelöltjéről a 2024 első felében tartandó előválasztásokon és jelölőgyűléseken döntenek az Egyesült Államok államaiban külön-külön, majd a végleges induló neve hivatalosan a nyár közepén derül ki Milwaukee-ben, ahol a csütörtöki első vitát tartották.

(MTI)

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP

Összesen 7 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Málaga21
2023. augusztus 24. 09:57
Sas nem kapkod legyek uitán.
nyúlgerinc
2023. augusztus 24. 09:54
Őszintén szólva nem értem miért vannak oda nem kevesen Trampliért. Ugyanaz a politika csak más hatalmi tényezők által támogatva. Amerika semmit nem fog változni egy esetleges Trampli győzelemmel. (Más zsidó csoportok kezében lesz az irányítás...ennyi)
llnnhegyi
2023. augusztus 24. 08:50
Nálunk Gyurcsány Ondó Ferenc tajtrészegen zagyvál beszél így! Lásd TRANZIT! "Gyurcsány házaspár erről: Mi oda soha nem megyünk el!"
Burg_kastL71-C
2023. augusztus 24. 08:29
Jól tette, hogy nem ment be a manézsba, mert már többször világosan letette a voksát az USA naggyá tétele mellett. Aki abból nem ért, nem akar érteni. Az, hogy a Porondmester pattogtassa rajta az ostort ország-világ előtt, csak rontana a helyzetén.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!