Többszörösen megbánta a norvég focista, hogy Oroszországba igazolt

2023. augusztus 12. 10:31

Mathias Normannt korábban még a norvég válogatottból is kitétették, miután a Dinamo Moszkvához igazolt.

2023. augusztus 12. 10:31
null

A Dinamo Moszkva labdarúgóklub közölte, hogy Mathias Normann norvég középpályás felbontotta szerződését a csapattal és elhagyta Oroszországot, miután dróncsapás érte a lakóhelye közelében lévő épületeket.

Normann azon kevés nyugat-európai játékosok egyike volt, aki orosz klubban játszott, miután az ország tavaly februárban megkezdte invázióját Ukrajnában. Emiatt a fiatal focistát száműzték is a norvég válogatottból – emlékeztet a Breitbart.

Mint ismert, a FIFA a háború kitörése után átmeneti szabályokat fogadott el, amelyek lehetővé tették, hogy a külföldről érkező játékosok, akik akkoriban az adott ország klubjainál szerepeltek, felfüggeszthessék szerződésüket.

A Dinamó vezérigazgatója, Pavel Pivovarov a Sport Express szerdán késő este megjelent közleményében elmondta, hogy Normann biztonsági okokra hivatkozva bontotta fel szerződését a klubjával és a Rosztovval.

 A csapatok fontolóra vették, hogy jogi lépéseket teszek az ügyben

 – jegyezte meg az Pivovarov.

Több dróntámadás is érte Moszkvát

Ahogy arról a Mandiner is beszámolt, a múlt hét során Moszkva központi városrészében felhőkarcolók rongálódtak meg dróntámadásokban. A héten is több drónt megsemmisített az orosz légvédelem. Az ukrán hatóságok nem vállalták a felelősséget a műveletekért.

A 26 esztendős Normann 2019-ben mutatkozott be a norvég válogatottban. Korábban a Rosztov játékosa volt, majd az angol Norwich-hoz került kölcsönbe, onnan igazolt 2022 őszén a Dinamo Moszkvához szintén kölcsönbe. 

A norvég labdarúgó-szövetség közölte, miután megállapodott Ståle Solbakken válogatott edzővel, hogy 

Normann nem szerepelhet nemzetközi mérkőzéseken. 

A fiatal játékos 12 alkalommal játszott a nemzeti csapatban, Erling Haaland és Martin Ødegaard mellett.
***

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: MIKE KIREEV / NURPHOTO / NURPHOTO VIA AFP

Összesen 11 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
KBA98
2023. augusztus 12. 17:31
Miért nem maradt ott?
nempolitizalok-0
2023. augusztus 12. 14:22
Nem akart hős lenni. A svédek pedig közismerten rasszisták. Most a russzofóbia megy náluk, ehhez az is elég, ha orosz vízum van az útleveledben.
Majdmegmondom
2023. augusztus 12. 12:42
rasszista norvégok...
Reszelő Aladár
2023. augusztus 12. 11:41
Ha beperelné a labdarúgó szövetséget, akkor vajon mi történne? Érdekelne az a szupertoleráns norvég jogszabály, ami alapján bárkit ki lehet zárni a válogatottból, mert nem megfelelő országban játszik.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!