Tagesspiegel: Az ukrán atléták Orbán Viktor oroszbarátságával szemben is győzni akarnak a budapesti világbajnokságon

2023. augusztus 19. 20:31

A lap szerint, az idén Magyarországon megrendezésre kerülő világbajnokság elválaszthatatlanul kapcsolódik a politikához.

2023. augusztus 19. 20:31
-

Az ukrán atléták Orbán Viktor oroszbarátságával szemben is győzni akarnak a budapesti világbajnokságon – olvasható a Der Tagesspiegel hasábjain. A budapesti atlétikai világbajnokságon megkímélik az ukránokat az oroszokkal való versengéstől, de egy erős ellenfél így is ül a lelátón: Orbán Viktor miniszterelnök – írja a német lap. 

A lap szerint, az idén Magyarországon megrendezésre kerülő világbajnokság elválaszthatatlanul kapcsolódik a politikához, legfőképpen azért, mert hazánk ad otthont a nagyívű sporteseménynek: 

az ország pedig Orbán Viktor miniszterelnök kormányzása alatt egy tekintélyelvű rezsim felé halad. 

Az ukrán sportolók hozzáállását elemezve azt írja a lap, hogy a kormányfő Ukrajnához való hozzáállásának tükrében 

minden egyes győzelmük Budapesten egyben kis győzelem Orbán felett is, 

akinek biztosan nem lett volna ellenére az orosz sportolók jelenléte az eseményen.

Nyitókép: AFP/Kisbenedek Attila

 

Összesen 227 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sulammit
2023. augusztus 21. 11:20
Mindenki győzni akar, te tintakuli.
Belacska
2023. augusztus 21. 08:46
Nincs új a nap alatt. Ezek a firkászok ugyanannak a patkány alomnak a leszármazottai, akik a Szabad Nép, Népszava oldalain fröcsögtek 40 évig. Itt bealkonyult nekik, most nyugaton nyomják a bolsevista propagandát. Ott is kellett volna szovjet megszállás 1-2 évtizedig, hogy a kinyíljon a csipája az embereknek.
evass816
2023. augusztus 20. 18:12
Részemről azt sem tartanám ördögtől valónak, ha az ukrán sportolók a fronton próbálnák legyőzni az ellenségüket. Megelőzően az is jó lenne, ha tisztában lennének a tényleges ellenségükkel. De legalábbis próbálnának a realitások talajára állni azzal kapcsolatban, hogy hogyan is áll a hazájuk helyzete...
Mátyás01
2023. augusztus 20. 17:28
Persze mert Irak megtámadása után sem hívták meg az amerikai sportolókat. Ja, de. Ott 700 ezer civil halt meg, de valószínűleg ennél sokkal több.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!