Radioaktív vizet engedne Japán az óceánba

2023. augusztus 07. 11:15

A környező országok attól tartanak, hogy az élelmiszereket szennyezheti.

2023. augusztus 07. 11:15
null

Japán azt tervezi, hogy már augusztus végén megkezdi a szökőár sújtotta fukusimai atomerőműből a kezelt radioaktív víz óceánba engedését – olvasható a Reuters hasábjain. 

A kibocsátásra valószínűleg nem sokkal azután kerül sor, hogy Fumio Kishida miniszterelnök a jövő héten az Egyesült Államokban találkozik Joe Biden amerikai elnökkel és Yoon Suk Yeol dél-koreai elnökkel, és elmagyarázza nekik, hogyan lesz biztonságos a vízkibocsátás – írta a lap.

Hirokazu Matsuno, a kormány legfőbb szóvivője egy tájékoztató során újságíróknak elmondta, hogy 

még nem született döntés a víz leeresztésének konkrét időpontjáról.

A japán nukleáris szabályozó hatóság a múlt hónapban engedélyezte az erőművet üzemeltető Tokyo Electric Power számára, hogy megkezdje a víz kibocsátását, amely Japán és a Nemzetközi Atomenergia Ügynökség szerint biztonságos,

de a környező országok attól tartanak, hogy az élelmiszereket szennyezheti.

Nyitókép: Stefan Sauer / DPA / AFP

 

Összesen 43 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
masikhozzaszolo
2023. augusztus 07. 16:02
Ez a víz nehéz?
connorj
2023. augusztus 07. 14:24
Igyunk meg.
anonymtalan2
2023. augusztus 07. 14:12
Őszinte leszek, a számtalan atombomba és a darabonként kb. 3 Csernobillal felérő hidrogén-bomba tesztek után, ez valószínűleg már olyan mint a halottnak a ciánkapszula. https://www.youtube.com/watch?v=4NO7s2Umt3Q
pipa89
2023. augusztus 07. 13:37
NEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE!!!!!!! Mostantól sugárzó műanyagleves lesz valamennyi óceán és tenger!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!