Putyin hűségesküt írat alá a Wagner zsoldosokkal

2023. augusztus 26. 12:10

Prigozsin halála után szigorúbb állami ellenőrzés alá akarja vonni a katonai csoportot.

2023. augusztus 26. 12:10
Vlagyimir Putyin

Jevgenyij Prigozsin halála után Vlagyimir Putyin orosz elnök hűségesküt irat alá a Wagner-csoport zsoldosaival – írta meg a Reuters.

Putyin pénteken írta alá a változtatást azonnali hatállyal bevezető rendeletet, igaz a Kreml nem erősítette meg véglegesen a Wagner-vezér halálát, arra hivatkozva, hogy meg kell várni a vizsgálatok eredményeit. A Reuters szerint várható volt, hogy Putyin ilyen intézkedéshez folyamodik, mert a saját biztonsága érdekében  szigorúbb állami ellenőrzés alá kell vonni a katonai csoportot. 

A rendelet értelmében az összes harcost arra kötelezik, aki részt vesz a „különleges katonai hadműveletben”, hivatalosan tegyen esküt az országnak.

Nyitókép: Mikhail KLIMENTYEV / POOL / AFP

 

Összesen 4 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 26. 17:10
Putin.....erős és megfontolt...,mivel: aranyon nem fog a rozsda....bízzuk Putinra....
Sztrovacsek
2023. augusztus 26. 12:37
A zsoldos annak engedelmeskedik, aki fizeti. Ezek szerint a Wagnert az orosz állam fizeti. Mondjuk ezt eddig is tudtuk, hiába titkolták.
Kanmacska
2023. augusztus 26. 12:18
Ennyit a bosszúhadjáratról.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!