Putyin embere elárulta, volt-e köze Moszkvának Prigozsin halálához

2023. augusztus 25. 12:52

A Kreml szóvívője „rengeteg spekulációról” beszél.

2023. augusztus 25. 12:52
null

Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője teljes hazugságnak nevezte azokat a vádakat, miszerint Moszkva a felelős Prigozsin haláláért – számolt be a BBC. Peszkov pénteken, egy telefonos konferenciahívás során tájékoztatta az újságírókat. A szóvivő azt nyilatkozta: a repülőgép lezuhanása és a fedélzeten tartózkodó utasok tragikus halála körül 

rengeteg spekuláció látott napvilágot”.

A továbbiakban így folytatta: „Nyugaton természetesen ezek a spekulációk egy bizonyos szemszögből érkeznek. Ez az egész egy teljes hazugság. Természetesen, amikor erről a kérdésről beszélünk, csak a tényekre hivatkozhatunk. Jelenleg nem sok ténnyel rendelkezünk, a tényeket a most folyó hivatalos vizsgálat során kell tisztázni.”

Nyitóképen Dimitrij Peszkov, orosz elnöki szóvivő. Fotó: SERGEY GUNEEV / SPUTNIK / SPUTNIK VIA AFP

 

Összesen 63 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Pragmatikus
2023. augusztus 25. 16:36
Fene tudja. Az mindenesetre érdekes, hogy az esetet követően putyin lóhalálában rohant a Kremlbe, gondolom egy afféle válság-tanácskozásra. Másrészről viszont az, hogy a wagner vezérkarát így egy füst alatt le lehetett rendezni, az elég csábító lehetett. Egy dolog biztos. Orosz oligarchának én tuti nem jelentkeznék. Dugják fel a pénzüket :)
machet
2023. augusztus 25. 16:19
"Elárulta" meg "kiderült". Ezekből a szavakból él a média.Elég uncsi már,sőt.
jozsi100-2
2023. augusztus 25. 16:17
Kinek az érdeke? 1. A Wagner vállalkozás igencsak aktívan vett részt az afrikai eseményekben, vagyis a francia gyarmati függőség alóli megszabadulási kísérletben. Így igencsak borsot tört a szabad világ energia iparának, üzletembereinek, államfőinek orra alá. Továbbá az elkövetők számítottak arra, hogy a Wagner vezérek merénylet általi halála által feltüzelve összeütközésbe kerül fizikailag is az orosz erőszak szervezetekkel. 2. A merénylet elkövetésének módja igen durva, látványos. Ráadásul volt lehetőség, hogy a roncsok civilek által lakott területre, ipari létesítményekre hulljanak, így tovább fokozva egy lehetséges elégedetlenségi hullámot. Vlagyimir Vlagyimirovics biztos talált volna egy sokkal "kíméletesebb" megoldást is, például valami mérgezéses, külföldön balesetes megoldás. Ezzel egyidejűleg nincs kizárva, hogy az orosz hadsereg valamiféle vezetői állhatnak a merénylet mögött.
kiss.istvan770
2023. augusztus 25. 16:14
Egyenlőre nem tudják, hogy CIA ügynök "ajándéka", vagy Putyin "baráti gesztusa" volt a láda pezsgő, amit az utolsó pillanatban feladtak a gépre. Legyünk türelmesek, majd sorok között olvasva kiderül a nyugati, vagy keleti sajtóból.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!