Német lap: nő az orosz gazdaság, miért nem működnek a szankciók?

2023. augusztus 17. 10:35

„Meglepő” mértékben nő az orosz gazdaság a Tagesspiegel szerint.

2023. augusztus 17. 10:35
null

Az EU és az Egyesült Államok által bevezetett gazdasági szankciók az eredetileg vártnál sokkal kevésbé ártottak az orosz gazdaságnak – írja cikkében a Tagesspiegel

A nyugati szankciók nem érintették olyan súlyosan az orosz gazdaságot, mint ahogy azt az EU és az USA sok politikusa eredetileg remélte. 

Az előrejelzések szerint Oroszország bruttó hazai terméke a következő évben visszatérhet az ukrajnai konfliktus előtti szintre” – írja a szerző.

A cikk azzal folytatja: gy évvel ezelőtt a német Scope hitelminősítő intézet azt jósolta, hogy Oroszország tíz éven belül nem lesz képes kilábalni a szankciók hatásaiból.

De a dolgok másképp néznek ki. Július végén az emberek felfigyeltek a hírre: a Nemzetközi Valutaalap (IMF) 0,7 százalékról 1,5 százalékra emelte Oroszország idei gazdasági növekedésére vonatkozó előrejelzését. 

(...) Ezt a fejleményt Berlinben nagy figyelemmel kísérik” – olvasható a lapban.

Nyitókép: Alexey Danichev / POOL / AFP

 

 

Összesen 171 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kőbaltás
2023. augusztus 18. 09:31
Ezek a szankciók nem azért lettek alkalmazva,hogy Oroszországot gyengítsék,hanem azért,hogy Európa tönkretételét biztosítsák vele az amerikaiak. Azt pedig már el is érték.
lapose-0
2023. augusztus 18. 00:19
Akit érdekel egy elérhető (sajnos angol nyelvű), gazdasági szakirodalomra épülő összefoglaló a témában nézze meg ezt a videót: https://www.youtube.com/watch?v=TaiaI_NvqyU&t=662s A Mandiner és kormányunk elég erős személyi torzítást alkalmaz a témával kapcsolatban úgy érzem...
sentimental
2023. augusztus 17. 18:08
en block
KBA98
2023. augusztus 17. 17:51
Oroszországban jólét van! Európa viszont a csőd szélén áll! Köszönjük meg Ursulának , a Soros klánnak és a rengeteg EP-ben ücsörgő magyarországi hazaárulóknak! BÁR remélem, hogy tisztában vannak a hazaárulásért járó büntetéssel, mely SOHA nem évül el!
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!