Már Joe Biden is klímavészhelyzetet hirdetett

2023. augusztus 10. 18:33

„Ez az emberiség egzisztenciális fenyegetése” – fogalmazott az amerikai elnök.

2023. augusztus 10. 18:33

Joe Biden amerikai elnök a The Weather Channelnek adott interjújában kijelentette, hogy „gyakorlatilag” már nemzeti vészhelyzetet hirdetett a klímaváltozással kapcsolatban – írta a Breitbart. Stephanie Abrams, a Weather Channel meteorológusa megkérdezte:

„Elnök úr, ön az emberiség számára vörös vonalnak nevezte a klímaváltozást. (...) Készen áll arra, hogy nemzeti vészhelyzetet hirdessen az éghajlatváltozással kapcsolatban?”.

Biden így válaszolt: „Ezt már megtettem, a nemzeti vészhelyzetet – több földterületet konzerváltunk – beléptünk, újra csatlakoztunk a párizsi klímaegyezményhez, elfogadtunk egy 368 milliárd dolláros klímavédelmi [kezdeményezést]. Mozgásban vagyunk. Ez az emberiség egzisztenciális fenyegetése.”

Abrams ezután visszakérdezett: „szóval már ki is hirdette a nemzeti vészhelyzetet?”.

Biden így válaszolt: „Nos, gyakorlatilag – egy bogár van magán”.

Abrams ezután megköszönte Bidennek, hogy figyelmeztette őt a rajta lévő bogárra, majd megkérdezte: „szóval, már kihirdette azt a nemzeti vészhelyzetet?”.

„Gyakorlatilag igen”

– válaszolta Biden. 

Ezt is ajánljuk a témában

***

Nyitókép: Brendan SMIALOWSKI / AFP

Összesen 44 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Lilyana2
2023. augusztus 11. 20:05
Megbocsáthatatlan felelőtlenség egy végstádiumú elmeelégtelenségben szenvedő aggastyánra bízni a világ egyik nagyhatalmának vezetését!!!
Lilyana2
2023. augusztus 11. 20:04
Hatalmas megbocsáthatatlan felelőtlenség, hogy egy végstádiumú elmeelégtelenségben szenvedő emberre bízzák a világ egyik legnagyobb hatalmának vezetését!!!
EX_Terminator
2023. augusztus 10. 21:52
Végül pedig, nincs vészhelyzet ezek a szarháziak már valami űrügyet keresnek hogy nyerészkedjenek rajta, meg tereljék a figyelmet. Probléma? Az van. De ezek DIREKT tovább dramatizálják hogy kedvük szerint visszaélhessenek vele.
EX_Terminator
2023. augusztus 10. 21:16
(szemközt köpi) TAKARODJATOK A SZARSÁGAITOKKAL.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!