Kiverte a biztosítékot a lengyel nagykövet az ukránoknál

2023. augusztus 01. 17:32

Behívatták Lengyelország kijevi nagykövetét korábbi megjegyzései miatt.

2023. augusztus 01. 17:32
DUDA, Andrzej; ZELENSZKIJ, Volodimir

Behívatták az ukrán külügyminisztériumba Lengyelország kijevi nagykövetét, Marcin Przydaczt a megjegyzési miatt, amelyekkel arra célzott, hogy

„Ukrajnának jobban kellene értékelni a lengyelektől kapott támogatást” 

– írja az Ukrainska Pravda. A külügyminisztériumi szóvivője, Olah Nikolenko szerint 

„a találkozón elfogadhatatlannak nevezték a nagykövet hálátlanságról szóló kijelentéseit.”

A külügyminisztériumi megbeszélésen hangsúlyoztuk, hogy a Lengyelország által (Ukrajnának) nyújtott segítséggel kapcsolatos állítólagos ukrán hálátlanságra vonatkozó megjegyzések valótlanok és elfogadhatatlanok” – szögezte le Oleh Nyikolenko ukrán külügyi szóvivő a tárca honlapján közzétett nyilatkozatában.

Nyitókép: MTI/EPA/Szerhij Dolzsenko

 

Összesen 41 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
einar-2
2023. augusztus 01. 23:45
„a találkozón elfogadhatatlannak nevezték a nagykövet hálátlanságról szóló kijelentéseit.” "Ne hazudj hálátlannak minket, baszd meg! Különben meg még egy valag tankkal lógtok!"
clark
2023. augusztus 01. 22:24
Elfogadhatatlanok a megjegyzések? Nem kell elfogadni és húzhatsz anyádba!
Titi
2023. augusztus 01. 21:30
Az ukránoktól nem kell köszönetet, hálát várni, természetesnek veszik, hogy amit a szájukon kiejtenek, azt a fél világ teljesíti azonnal, a bokát összevágva. Ez a szemtelen népművészeti agyagedény utazgat mindenfelé, összevonja a szemöldökét, leadja a követeléseit, ha nem teljesül, megy neki mindenkinek. Ész nélkül. Erősnek hiszi magát, hiszen az USA áll mögötte. Így azt hiszi, ő is dirigálhat, követelhet, de csak addig, amíg az amcsik úgy gondolják. Ő is csak egy percemberke, van helyette ezer másik. Kíváncsi vagyok, mekkora pofára esés lesz, ha az amcsik megegyeznek az oroszokkal, és az eddig az ukránokba millió pénzt beleölt országok várják az USA háláját, hogy az újjáépítés hasznából ők is részesednek, a jenkik pedig beintenek. Akkor fog a nagy lelkesedés lelohadni, mert akkor jönnek rá, hogy az amcsik behúztak mindenkit a csőbe. De késő bánat, eb gondolat.
Kormánypárti2
2023. augusztus 01. 21:04
Az ukrán hála, az olyan népi szokás, mint a román becsületesség.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!