Kijev szerint a Bacardi támogatja Oroszországot, ezért „nemzetközi háborús szponzor”

2023. augusztus 10. 15:46

Ukrajna szerint a bermudai cég a totális háború idején is folytatja üzleti tevékenységét Oroszországban.

2023. augusztus 10. 15:46

Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökség (NACP) augusztus 10-én felvette a Bacardi Limitedet a „háború nemzetközi támogatóinak” listájára – olvasható a Kyiv Independent cikkében. Az indoklás szerint 

a bermudai cég az Ukrajna elleni totális háború idején is folytatja üzleti tevékenységét Oroszországban.

Moszkva teljes körű invázióját követően a Bacardi Limited azt mondta, hogy leállítja az Oroszországba irányuló exportot és a piaci reklámokba való befektetést, de ezt a vállalást később törölték az eredeti nyilatkozatból – olvasható a jelentésben. A cég állítólag továbbra is több millió dollár értékben szállítja termékeit Oroszországba. „Így a Bacardi Limited továbbra is jelentős adókat fizet Oroszország költségvetésébe, támogatja gazdaságát és szponzorálja az Ukrajna elleni agressziót” – írta a NACP.

Nyitókép: Facebook

 

 

Összesen 31 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Osztap_Bender
2023. augusztus 11. 07:41
Le vele! A megmaradt üvegeket (persze a tartalmával együtt) küldjétek csak ide Szentendrére. Mi majd a szomszédokkal ingyen elpusztítjuk a "gaz orosz bérencek" termékeit. Írmagja sem marad a lének.
K4t1nk4
2023. augusztus 10. 22:16
Ismét találtak egy céget a jópárból (Auchan, Zara, NB, Pepsi), amit fel lehet sorolni az OTP mellett. Ezek szerint a Bacardiban nem főrészvényes egyik eszköz-és vagyonkezelő sem Zselé főnökei közül.
K4t1nk4
2023. augusztus 10. 21:53
Az ukrán Nemzeti Korrupciómegelőzési Ügynökségnek nem a saját házuk táján kéne inkább sepregetni? Vagy, ha már nekik innentől elnézik, akkor hiszik, hogy ők meg örökké majd másokat ostorozhatnak? Alig várom a pofára esésüket, amikor a támogatók végre kihátrálnak mögülük. Márpedig, ha nem ülnek le hamarosan, ez lesz. Mire eljön a tél, addigra már nyomunk se lesz. Jövőre pedig az összes cég visszatelepül az oroszokhoz, úgyhogy inkább a maradék Ukrajnában dolgozzanak, ott is lesz bőven dolguk.
drrc
2023. augusztus 10. 19:27
A szélsőbalos Guardian-en olvastam pár napja, hogy olyan sok szabadideje van az ukránnak a háború alatt, hogy összeírták, milyen ismert, nagy értékű festmény és egyéb műtárgy van orosz kézben, és publikálják a listát, hogy ezeket senki a világon ne vegye meg, és emiatt nagyon rossz legyen a ruszki műgyűjtőknek. Elmebeteg népség! Mit gondol, hogy a végtelenségig kap ingyencuccot külföldről? Inkább a ruszkival egyezkedne.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!