Dróntámadás érte Belgorod környékét, hárman meghaltak

2023. augusztus 23. 15:08

Moszkvában is dróntámadásokról számoltak be korábban.

2023. augusztus 23. 15:08

Egy, az orosz Belgorod régióban történt dróntámadás három ember halálát okozta, órákkal azután, hogy egy másik drón Moszkva központjára mért csapást. Vjacseszlav Gladkov, Belgorod kormányzója Kijevet tette felelőssé az ukrán határhoz közeli régiót ért támadásért – írta a BBC.

„Az ukrán erők egy drónon keresztül robbanószerkezetet lőttek ki, miközben az emberek az utcán voltak” – állította a kormányzó.

Kijev egyik incidensért sem vállalta a felelősséget, de ritkán kommentálja az Oroszországon belüli támadásokat.

Moszkvában egy félkész épületet ért találat

Moszkvában is dróntámadásokról számoltak be, ott egy félkész épületet ért találat – közölte Szergej Szobjanyin polgármester. 

A légvédelem korábban két drónt is lelőtt a moszkvai régió Mozhaisk és Himki kerületeiben. Ezeket elektronikus hadviselési rendszerekkel sikerült elfojtani, elvesztette az irányítást, és az épületnek ütközött – tette hozzá a védelmi minisztérium. Áldozatokról nem érkezett jelentés. 

Következményképp szerdán kora reggel felfüggesztették a moszkvai repülőterek járatait, azonban nem sokkal később újraindult a légi forgalom – írta a lap.

***

Ezt is ajánljuk a témában

A nyitókép illusztráció. Fotó: Vyacheslav Madiyevskyy / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Összesen 2 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Csigorin
2023. augusztus 23. 15:41
es az oroszok turelme meg mindig vegtelen...
bogdan5-aki-vigan-jatszott-mig-elevenen-egtek-az-oroszok
2023. augusztus 23. 15:27
egészen biztos vagyok benne, hogy a starlinken irányítgatják ezeket a szarokat amíg az oroszok ne szedik le az összes ilyen műholdat és minden ilyen drónra nem válaszolnak taktikai atomcsapással addig ez a tetves mocskos ukrán náci bagázs baszakodni fog a drónokkal
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!