Csoda történt? A környező épületek leégtek, csak a katolikus templom maradt sértetlen a maui erdőtüzek után

2023. augusztus 16. 20:03

A helyiek szerint egy csodának köszönhető, hogy a templom nem lett a lángok martaléka.

2023. augusztus 16. 20:03

Ahogy korábban a Mandiner is beszámolt róla, erdőtűz pusztított Hawaii-on, amelyben Maui szigete gyakorlatilag porig égett. A sziget egyik városában azonban csodálatos módon a helyi katolikus templomot megkímélték a lángok, miközben a település legtöbb épülete elpusztult – írta a News Week.

Ezt is ajánljuk a témában

„Számunkra ez olyan, mint egy csoda” – nyilatkozta Terrence Watanabe, Maui és Lanai plébánosa a történtek után.

 

„Amikor láttuk a hírekben, ahogy a templomtorony a város fölé emelkedik, nagyszerű érzés fogott el minket”

 

– emlékezett vissza.

Nyitókép: Twitter

 


 

 

Összesen 38 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
falcatus-2
2023. augusztus 18. 08:02
falcatus-2 rorshock 2023. augusztus 16. 22:57 (T.Péter)... képzett és fizetett gondolatrendőr T. Péter falcatus-2 2023. augusztus 17. 11:36 Az, hogyne, persze, hogy az. Mert egy hírre fogom magam Rohadtul bosszantó, ugye, hogy valaki segít ellenpontozni a hamis propagandát? " Tisztelt T.Péter! szükségtelen félrebeszélni. Tökéletesen tisztában van azzal,hogy nem ez a hozzászólása inspirált,, és nem először írtam ezt. Egy év hozzászólásai alapján nem volt nehéz leszűrni, és nem én vagyok az első, aki erre a megállapításra jutott.Együtt lehet vele élni. Próbálja meg...:)
Élő Éva
2023. augusztus 17. 10:47
A 90-es években 10 000 fős nagy mintán felmérték a magyar társadalom állapotát. Ekkor 3 % volt ateista. Az emberek kb. fele a maga módján hitt valamiféle transzcendens dimenzióban, a másik fele felekezethez tartozónak vallotta magát. Ekkor kb. 10 % volt a hitét gyakorló rendszeres templomba járó. A pontos adatokra már nem emlékszem. De ebben a 10 %-ban sokkal de sokkal kevesebb volt a válás, vagy a küret. Ők voltak a legelégedettebbek az életükkel. A hit az emberre jellemző sajátos tudatállapot, a valóság extrapercepcionális érzékelése. /unio mistica/. Én úgy gondolom, hogy az a 3 % ateista egyfajta lelki színvak. Nem érzékeli a belső fényt. Ezért nem igen használ a meggyőzés, vagy a vita. Tapasztalatom szerint viszont az ima használ, ha hosszan és kitartóan gyakorolják valimiféle szinkronitást teremt.
Veerita
2023. augusztus 17. 08:30
Az adventistak istentiszteleti haza is epen maradt.
Kozmosz
2023. augusztus 17. 00:53
Kár, hogy a nem a képen látható templomról van szó, hanem erről: https://www.catholicnewsagency.com/news/255084/for-us-it-s-like-a-miracle-catholic-church-appears-to-survive-devastating-maui-fire
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!