A Scholz-kormány legalizálná a kannabiszt, miközben a kancellár soha „egyetlen slukkot sem” szívott

2023. augusztus 21. 08:41

„Úgy gondolom, most pont megfelelően cselekszünk ezzel az óvatos lépéssel” – nyilatkozta a német politikus.

2023. augusztus 21. 08:41

Olaf Scholz német kancellár, akinek kormánya a kannabisz ellenőrzött legalizásásának előkészítésén dolgozik, egy interjúban közölte, hogy soha életében nem füvezett. A Sat.1 és ProSieben műsorszolgáltatónak adott interjúban arról kérdezték, hogy fiatalabb korában vajon szívott-e valaha kannabiszt. 

Nem, soha” 

– válaszolta a kormányfő. A további faggatózásra hozzátette, hogy soha „egyetlen slukkot sem” szívott, és hangsúlyozta, azok az okok, amelyek miatt nem próbálta ki a füvezést, ma is érvényesek számára. Mint fogalmazott, éppen ezért volt „nagyon nehéz dolga” azzal, hogy a kormánya elfogadja a fiatalok és sok felnőtt realitását.  

Úgy gondolom, most pont megfelelően cselekszünk ezzel az óvatos lépéssel”

 – mondta Scholz. „Ám, ha valaki megkérdezné tőlem, hogy 'kell-e vagy inkább ne', mindig azt válaszolnám, hogy 'ne'” – szögezte le.    

Karl Lauterbach német egészégügyi miniszter a múlt héten jelentette be, hogy a kormány ülésén elfogadott törvényjavaslat alapján Németország szigorú szabályok mellett dekriminalizálja a kannabisztermesztést és -fogyasztást, és nagyszabású tájékoztató kampányt indít a kannabisz veszélyeiről. A tervezett új szabályok szerint a kannabisz fogyasztása 18 éven felül lesz legális, de 21 éves korig csak korlátozott mértékben, és a kannabisz birtoklását 25 grammig nem fogják büntetni.

(MTI)

Nyitókép: CARSTEN KOALL / DPA / DPA PICTURE-ALLIANCE VIA AFP

 

Összesen 26 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. augusztus 23. 22:51
Valaki sodorjon már neki egy ütőset....
Martell 2
2023. augusztus 22. 01:01
Persze te nyomorult, te csak korrupt vagy :)
Temeráf
2023. augusztus 21. 10:40
Zacher Gábor szerint a magyar társadalom nincs felkészülve a marihuánára! Már több mint 20 éve felvan készülve, csak az ilyenek nincsenek mint Zacher meg a politikusaink! Sokkal kulturáltabb mint a pia, meg a pia sokkal de sokkal ártalmasabb hiszen méreg az alkohol! Ha nem lehet szívni piálni se lehessen! Aki meg még nem szívott az mi a kurva anyát alkot véleményt róla! Jó, hogy engedélyezik a németek mekkora biznisz.
Agricola
2023. augusztus 21. 10:39
Egyik TV csatornán látható a Rohamjárőrök sorozat, amiből kiderül, hogy Nagy Britanniában mennyi sok balesetet okoz az mikor valakik tudatmódosító szerek befolyása alatt vezetnek jár-művet. Egyéb bűncselekmények elkövetését is ösztönzi, hogy tudatmódosító szerek rabjai, akár bűncselekmények árán is pénzt akarnak szerezni, csak hogy feltétlenül hozzá juthassanak tudatmódosító szereikhez.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!