Újra orosz területekre csaptak le ukrán drónok, többen meghaltak

2023. július 31. 18:34

Az orosz főváros ellen is több dróntámadás történt már, a legutóbbi vasárnapra virradóra.

2023. július 31. 18:34
null

Három ember életét vesztette, és tizenegyen megsebesültek a kelet-ukrajnai Donyeck városát ért ukrán tüzérségi támadásban – közölte Gyenyisz Pusilin, az oroszok által beiktatott donyecki kormányzó hétfőn.

Az áldozatok közül többen egy autóbusz utasai voltak, amelyet eltalált egy lövedék.

Donyeck városa 2014 óta orosz erők ellenőrzése ellenőrzése alatt áll, de  környékén ukrán csapatok állomásoznak, és a város rendszeresen tüzérségi tűz alá kerül. Hétfőre virradóra Ukrajna újabb dróntámadásokat hajtott oroszországi célpontok ellen. A délnyugat-oroszországi Brjanszk megye Trubcsevszkij kerületében 

 

találat érte a rendőrkapitányságot. 

 

Az épület teteje és ablakai megrongálódtak, áldozatok nincsenek – írta Telegram-üzenetében Alekszandr Bogomaz, a megye kormányzója. Brjanszk megye szomszédos az ukrán határral. A szintén Ukrajnával szomszédos Rosztov megye Daraganovka települését is dróntámadás érte, egy ház romba dőlt, és egy autó megrongálódott, de sérültek nincsenek – közölte Vaszilij Golubjev kormányzó.

Az oroszországi területek és a 2014-ben Moszkva által elcsatolt Krím félsziget elleni dróntámadások száma megsokszorozódott a június elején kezdődött ukrán ellentámadás óta. Az orosz főváros ellen is több dróntámadás történt, a legutóbbi vasárnapra virradóra. Kijev hivatalosan nem ismeri el, hogy köze lenne ezekhez a támadásokhoz.

(MTI)

Nyitókép: Illusztráció / Képmetszet

 

Összesen 59 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
kafabatka
2023. augusztus 01. 01:10
Tűpontos ukrán tüzérségi csapás...buszra. Találtak már el buszmegállót,vásárcsarnokot,de ezek szerint buszt még nem. Kipipálva. Segítségetek kérem! Talán valamelyikőtök érti az alábbi elmérgesedett vita okát és szóhasználatát a kolumbiai zsoldosok és ukrán katonák között. Megosztaná velem? Köszönöm előre is! https://t.me/NovichokRossiya/36539
Namond
2023. július 31. 23:23
Tanulmányozzuk a fegyvereiteket – Moszkva üzent a Nyugatnak Összességében nem rosszak, de sok a gyenge pontjuk – állítják az orosz hadmérnökök a nyugati fegyverekről. 6 órája | Szerző: Dunai Péter
rasdi1
2023. július 31. 22:54
Meg lesz a reakció ezekre a támadásokra. Valami további eszkaláció. Az orosz válasz hatására, megnövekszenek Zelenszkij követelései, és fokozódnak a "támogatások". Egy darabig. Kérdés csak az, milyen mértékű pusztulás kell ahhoz, hogy a támogatóiknak "tele legyen a töke". És mikor érezze magát az alvilág is eléggé felfegyverzettnek a szállítások "kálójából", amikor megnyissa a maga frontját.
FreeEurope
2023. július 31. 22:23
Agyonütöm a legnagyobb ellenfelem nagymamáját.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!