Titokzatos óriáshenger bukkant elő a tengerből Ausztrália partjainál

2023. július 18. 07:58

A találgatások szerint egy indiai űreszköz darabja lehet.

2023. július 18. 07:58

Egy ismeretlen eredetű óriási fémhenger sodródott partra Nyugat-Ausztráliában, amelyet a helyi lakosok jelentettek a rendőrségnek vasárnap – számolt be a The Guardian. A henger erősen sérültnek tűnt, és az oldalára dőlve találták meg. Hétfő esti közleményében a rendőrség közölte, hogy a tárgy biztonságos, és nem jelent veszélyt a közösségre. A rendőrség közös nyomozást indított a tárgy eredetének felderítésére, és arra kérte a lakosságot, hogy 

maradjanak távol a tárgytól.

A hatalmas henger a közösségi médiába feltöltött videókon nem úgy néz ki, mintha egy hagyományos repülőgépből származna, úgy tűnik, mintha levált volna valamiről, az alsó fele mintha kiszakadt volna az eredetiből. A rendőrség azonnal elvetette, hogy az eltűnt MH370-es járatról származik, amely 2014 márciusában tűnt el Kuala Lumpurból Pekingbe tartó útja során.

Űrhajóból származhat

A tárgyról megkérdezték Dr. Alice Gorman űrszakértőt is, aki elmondta, hogy szerinte a tárgy egy üzemanyagpalack, amely 

az indiai poláris műholdak indítására szolgáló rakétából származik. 

Gorman szerint a rendőrség helyesen tette, hogy megakadályozta az emberek látogatását a helyszínen, mondván, hogy a henger valószínűleg mérgező anyagokat tartalmaz. A szakértő elmondta azt is: a következő lépés a tárgy valódi forrásának azonosítása és az eredeti származási országba való visszaszállítása lesz, az ENSZ világűrről szóló szerződésének megfelelően.

Nyitókép: Twitter

 

 

Összesen 12 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
burmin2
2023. július 18. 09:45
Nem lehet, hogy Gelgő pénzgyűjtő dobozkája ?
Cross Wire
2023. július 18. 09:15
"erősen sérült"??? Azért mégiscsak képes volt annyi ideig lebegni a vízben (és ellenállni a sósvíz okozta korróziónak, hogy a tengeri élővilág is tanyát vert rajta.. Nem hullámpapírból szoktak ilyen üzemanyad tartályokat készíteni..
Pandaka pygmaea
2023. július 18. 09:14
Elsőre azt hittem, hogy valami mecset teteje... :D
birozsletaparadicsomnemzsargamagyarorszageloremegyennemhatrafelecsakafidezsesadogtorminizsterelnokurasag
2023. július 18. 08:58
Végre megérkezett benne a Hende bizottság tiszteletre tanítani az ausztrálokat. 🤣🤣🤣
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!