Nem érte utol Orbánt: 13 év után visszavonul Rutte holland miniszterelnök

2023. július 10. 12:13

Nemcsak kormányfőként, de politikusként sem fog tovább működni.

2023. július 10. 12:13

Mark Rutte holland miniszterelnök péntek este benyújtotta lemondását, hétfőn pedig bejelentette: nem indul újra a kormányfői posztért, a novemberi választások után pedig visszavonul – számolt be a Reuters.

A miniszterelnök azután mondott le, hogy összeomlott a kormánykoalíció, mivel nem tudtak megegyezni az országba érkező menedékkérők kezeléséről. Miután lemondott a miniszterelnöki posztról, Rutte hétfőn bejelentette, nem vezeti tovább a Szabad Demokrata Néppártot (VVD) sem.

„Tegnap reggel meghoztam a döntést, hogy nem állok ismét rendelkezésre a VVD vezetőjeként. Amint a választások után megalakul az új kabinet, távozom a politikából” – jelentette be.

Mark Rutte 2010 októbere óta kormányozta az országot. Az EU-ban csak Orbán Viktor van régebb óta megszakítás nélkül hatalmon.

Ezt is ajánljuk a témában

Nyitókép: PHIL NIJHUIS / ANP MAG / ANP via AFP

 

 

 

Összesen 46 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
nyugalom
2023. július 11. 16:47
Nem engedik el, nekik hasznos ez kekeckedő, arrogáns!
Karvaly
2023. július 11. 09:43
Ha nem kap valami jó zsíros állást Brüsszelben, ez azt jelenti, hogy valami olyasmit csinált, amiért megkapta a selyemzsinórt az elvtársaitól.
Zuzmorc
2023. július 10. 21:00
...
Namond
2023. július 10. 17:55
Kis hülye propagandista, Orbán a vedlő sunyi és hazug rókafajzat akar mindenkivel versenyezni, nem Rutte.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!