Moszkva nem újítja meg a fekete-tengeri gabonaegyezményt

2023. július 17. 13:49

Bizonyos feltételek teljesülése esetén azonban Oroszország kész visszatérni az egyezményhez.

2023. július 17. 13:49
null

Oroszország nem újítja meg a hétfő éjfélkor lejáró a fekete-tengeri orosz-ukrán gabonaegyezményt – közölte a Kreml, mindazonáltal arról biztosítva az érintetteket, hogy Moszkva kész azonnal visszatérni az egyezményhez, ha teljesülnek annak feltételei.

A fekete-tengeri megállapodás ma de facto véget ért”

– mondta újságíróknak Dmitrij Peszkov, a Kreml szóvivője. Hozzátette: Amint a (megállapodások) Oroszországra vonatkozó része teljesül, Oroszország azonnal visszatér a megállapodáshoz. A 2022 júliusában Isztambulban aláírt és már kétszer megújított megállapodás lehetővé tette Ukrajna számára, hogy gabonáját az orosz blokád ellenére a Fekete-tengeren keresztül exportálja. Az elmúlt évben közel 33 millió tonna gabona hagyta el az ukrán kikötőket.

(MTI)

Nyitókép: MTI/EPA/STR

 

Összesen 25 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Zozzó
2023. július 17. 15:29
Remélem nem is fogják soha! Rohadjon meg az összes termény a rüheteg országukban! Ebből is látszik tökéletesen látszik, hogy hazudik az EU! Azt mondják kell a gabona Afrikának, aztán idehozzák európába, mert itt nagyobb haszonnal eladhatják…. Afrika meg kapja be! Én az oroszok helyében kilőmém az összeset! Rohadjon meg Afrika meg az EU is a hazugságai miatt!!!!
Csigorin
2023. július 17. 15:28
a nyugat nemes egyszeruseggel nem tartja be a raeso reszt. Ahogy Minszkkel is tettek, vagy epp a nekunk jaro penzekkel.
Bitrex®
2023. július 17. 15:16
Idén úgysem lesz már betakarítani való ukrán gabona, jövőre már élelmiszer segélyszállítmányokat is kell küldeni a hohol buckalakóknak.
lájkbajnok
2023. július 17. 15:14
Mocskos háborúpárti ruszkik, akadályozzák a békés tengeri kereskedelmet, a békés árucserét, életet, gyarapodást. Csak a háborúban érdekeltek. Undirító.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!