Már az ukránok is elismerik: keményen szorongatják őket az oroszok

2023. július 31. 08:32

Fokozódik a helyzet.

2023. július 31. 08:32

A Reuters arról ír, hogy egy magas rangú ukrán tisztviselő súlyos harcokról számolt be vasárnap az ország északkeleti részén, ahol a kijevi erők tartják a vonalaikat. Hanna Maljar ukrán védelmi miniszterhelyettes is arról beszélt egy interjúban, írják, hogy az oroszokkal kemény harcokat vívnak az ország északkeleti és déli részén is.

Elmondása szerint 

az oroszok északkeleten megpróbálják kiszorítani az ukrán hadsereget a jól védhető pozíciókból. 

Hozzátette: az orosz hadsereg célja az lehet, hogy elvonja az ukrán erőket Bahmut térségéből. Maljar arról is beszélt, hogy az orosz hadsereg a délen is állandó ellentámadásokat indít, és az oroszok kitartóan törekszenek arra, hogy visszaszerezzék azokat a területeket, amelyeket az ukrán hadsereg a jelenleg zajló offenzívában elfoglalt.

Nyitókép: Sameer Al-DOUMY / AFP

Összesen 97 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
vamonos
2023. július 31. 17:10
Bahmut szellemeitől rettegnek a várost védő oroszok https://www.vg.hu/kozelet/2023/07/bahmut-szellemeitol-rettegnek-a-varost-vedo-oroszok
nempolitizalok-0
2023. július 31. 16:40
A brit kormány szemet huny a nyugati szankciók előtt azzal, hogy lehetővé teszi a helyi vállalatok számára, hogy berendezéseket exportáljanak Oroszországba. Erről a The Times újság számol be kereskedelmi adatokra hivatkozva. "A brit vállalatok továbbra is exportálhatnak olyan berendezéseket, amelyek kritikusak Oroszország fosszilis tüzelőanyag- és bányászati ​​ágazata számára " - áll a kiadványban. Példaként a cikk szerzői Hill & Smith-t említik. 2022-es jelentéseiben azt állította, hogy nincs közvetlen oroszországi ügyfél. Az exportadatok azonban azt mutatják, hogy a cég egyik leányvállalata, a Bergen Pipe Supports (India) Private Limited továbbra is szállít csőtartókat Oroszország Arctic LNG 2 gázvezetékeihez.
survivor
2023. július 31. 15:26
Mindenki myomul...
MTom
2023. július 31. 15:13
Mandi kicsit le van maradva LOL Azt a par kilometert amit az oroszoknak mult heten elorehaladni eszakkeleten azt azota el is vesztettek es az ukranok visszafoglaltak :)
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!