Magyar csoportot menekítettek ki hegyimentők egy romániai szakadékból

2023. július 05. 15:15

A csoport letért a kijelölt útról.

2023. július 05. 15:15
null

Hétfőn délután menekítettek ki egy magyar turistacsoportot a Radnai-havasok egyik részén. A híradások szerint a túrázók letértek a kijelölt útról, ami miatt egy szakadékba kerültek, ahonnan nem tudtak már elmozdulni. A kilenc emberből álló csapat ezért a hegyimentőktől kért segítséget, két csapat is utánuk indult. Úgy tudni, hogy a turisták célja a Gargaló-csúcs volt, majd onnan a Nagy-Pietrosz-csúcs felé szerettek volna tovább menni. 

A mentők végül biztonságban kimentették a magyar turistákat, amit fotókkal és videóval dokumentáltak. Mindenkinek felhívták a figyelmet arra, hogy ne térjenek le a kijelölt útról. 

Nyitókép: Facebook
 

 

Összesen 9 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Búvár Kund
2023. július 05. 19:58
A túrázás egyik alapszabálya, hogy a kijelölt útról nem szabad letérni. Ez fokozottan érvényes, ha smeretlen helyen járunk. Horvátországban pl még aknára is léphettek volna. ugyanilyen hibáért. Ismerőseimet a GPS vitte szakadékba kb 10 éve romániában. Egyikük meg is halt.
figyelő4322
2023. július 05. 18:49
Benne ragadtak a szakadékban? Persze szép próbálkozás volt! Az viszont nem ajánlatos, hogy a Himaláját is kipróbálják...
robertdenyiro
2023. július 05. 17:24
Romentumék eltévedtek a kampánykörútjukon? Legalább a szőröstalpú testvéreik segítettek rajtuk.
connorj
2023. július 05. 16:33
https://m.youtube.com/watch?v=6qpepBSmyqk
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!