Károly király a windsori kastélyban fogadta Joe Biden amerikai elnököt

2023. július 10. 15:23

Az elnök délelőtt Rishi Sunak miniszterelnökkel is találkozott.

2023. július 10. 15:23

Károly brit király hétfő délután a windsori kastélyban fogadta Joe Biden amerikai elnököt. Az érkező elnököt a walesi gárda és egy katonai zenekarából álló díszőrség fogadta az udvaron. A zenekar az uralkodó érkezésekor a brit, Biden érkezésekor pedig az amerikai himnuszt játszotta – számol be a BBC

Hivatalba lépése óta ez Biden második útja a windsori kastélyba. Az elnök 2021 júniusában találkozott a király édesanyjával, II. Erzsébet királynővel. A királynő uralkodása alatt 12 amerikai elnökkel találkozott, Lyndon Johnson elnök kivételével mindegyikükkel. 

 

A két államférfi személyes találkozóján kiemelten fontos szerepet fog kapni a környezetvédelem kérdése, ami Károly király egyik legfőbb szenvedélye.

 

A királlyal való találkozó előtt hétfőn délelőtt Joe Biden Rishi Sunak miniszterelnökkel is találkozott. Biden az Egyesült Királyságból vilniusba utazik tovább a NATO-csúcstalálkozóra, onnan pedig egyenesen Finnországba megy majd, ahol az északi országok vezetőivel fog tárgyalni.

Nem Biden az első amerikai elnök, akivel Károly találkozott. A fiatal trónörökös annak idején jelen volt Eisenhower és Nixon elnök fogadásán is. 

Nyitókép: Andrew Matthews / POOL / AFP

 

 


 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Sincero
2023. július 10. 16:00
A kastély legjobban szellőztethető helységében...
lemez
2023. július 10. 15:59
Ott bizony vezetgetni kellett.
pipa89
2023. július 10. 15:37
Első kézből gyűjthet tapasztalatot arról, hogy mekkora kesztyűbáb az angolszászok "kinevezett" első embere. Egy valamiért irigylem. Ő biztosan tudja, hogy ki volt a csuklyás alak a koronázása napján a katedrális előtt...
tetx
2023. július 10. 15:35
Queen man...
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!