Hihetetlen rekord: öt tonna kokaint kapcsoltak le Szicíliában 323 milliárd forint értékben

2023. július 21. 06:32

Öt gyanúsítottat, két tunéziai, egy olasz, egy francia és egy albán állampolgárt is elfogtak.

2023. július 21. 06:32
null

A hvg.hu arról ír, hogy rekordnak számító, több mint 5,3 tonna kokaint foglalt le az olasz pénzügyőrség Szicília délnyugati partjai előtt végrehajtott nagyszabású akciójában. Hozzáteszik: az olasz hatóságok közlése alapján a mintegy 850 millió euró (323 milliárd forint) értékű kábítószer-szállítmánnyal kapcsolatban öt gyanúsítottat – két tunéziai, egy olasz, egy francia és egy albán állampolgárt – is elfogtak.

Hatósági adatok szerint 

ez volt eddig a történelem legnagyobb kokainfogása olasz területen. 

Hangsúlyozzák, hogy mindez felderítő repüléseknek köszönhető, amelyek során figyelmesek lettek arra, ahogy egy halászhajó gyanúsan közelít egy már napok óta megfigyelt teherhajóhoz. A pénzügyőrök szerdán reggel tanúi voltak annak, hogy 

a teherhajó fedélzetéről a vízbe dobáltak csomagokat, 

derült ki, amelyeket a calabriai partvidékről indult bárka legénysége felszedett.

A hajók átkutatásakor a nyomozók végül lefoglalták a nagy mennyiségű drogot, a teherhajót pedig a szicíliai Palermo kikötőjébe kísérték, írja a hvg.hu.

A nyitókép illusztráció. Fotó: MTI/EPA/EFE/Aduana Brasil

 

 

Összesen 5 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Nehidd El
2023. július 21. 11:36
Szegény TimiKém, veszélybe került a Párbeszéd jövő évi kampánya.
cutcopy
2023. július 21. 09:29
Majd eladják a rendőrök..
need-info
2023. július 21. 08:43
Ájjáje coco jumbo ájjáje.
Kormánypárti2
2023. július 21. 08:37
Ez már az a szint, amit egészen biztosan nem az egyszerű csempészek csinálnak. Nem lepődnék meg politikai összefüggéseken. Valaki meg fogja ütni a bokáját hogy lekapcsolta a bizniszt. És még az is lehet hogy nem ér el a cucc az égetőig.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!