Egy szlovák férfi úgy döntött, úszógumival átúszik Észtországból Oroszországba

2023. július 11. 10:10

Börtönbe is kerülhet a sajátos bevándorlási akciója miatt.

2023. július 11. 10:10

A belarusz Nexta portál számolt be arról, hogy Észtország és az Orosz Föderáció határán feltartóztattak egy szlovák férfit, aki búvárruhát viselve, egy úszógumiban a Narva folyón keresztül próbált Oroszországba jutni.

Az Új Szó az Aktuality lap értesülésire hivatkozva azt írta, a 46 éves szlovák férfia kassai, és  Ján Mazáknak hívják. Az útra csak egy hátizsákot vitt magával,  személyes tárgyait műanyag zacskóba csomagolta. A leírások szerint csak egy pár sportcipő, 300 eurónyi készpénz, törölköző, valamint egy zenelejátszó volt nála.

A 47news.ru orosz szerint az illegális határátlépéssel gyanúsított férfi ügyét július 4-én kezdték tárgyalni Kingiseppben. 

Ez a bűncselekmény akár hat év börtönbüntetéssel is sújtható

 – hangsúlyozták.

Már egy ideje Oroszországba akart költözni

Mazák a helyi lapoknak úgy nyilatkozott, hogy már 2015-től Oroszországba szeretett volna költözni az Európai Unió, a drágulás és az LMBTQ-közösségek miatt, de még sosem járt ott korábban. Az utazás előtt megtanulta a nyelvet, és információkat gyűjtött az országba való belépési lehetőségekről. Azután döntött úgy, hogy a folyón keresztül lép Oroszország területére, hogy a vízumkérelmet megtagadták tőle.

A szlovák külügyminisztérium közölte, tud az ügyről, és figyelemmel kísérik a fejleményeket.

A vonatkozó bejegyzést alább tekinthetik meg:

Nyitókép: Twitter-fotó

 

Összesen 16 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
alenka
2023. július 12. 03:47
Végre....egy imádnivalo hős szlovak .. ...
Nehidd El
2023. július 11. 16:18
Ha megtagadták tőle a vízumkérelmet, akkor annak vélhetően volt oka. A nyilvánvaló elmebetegségen túl esetleg az is, hogy ez egy kiképzett oroszellenes ügynök.
olajfa1
2023. július 11. 10:32
Csak nehogy félúton felrobbantsák...
Claudius1
2023. július 11. 10:29
Na putyincsicskák lehet követni.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!