Csak egy raktárajtó választotta el Prigozsinékat az atomfegyverektől Budanov szerint

2023. július 11. 19:08

A zsoldosoknak állítólag az volt a szándékuk, hogy kis szovjet korszakból származó nukleáris eszközöket szerezzenek.

2023. július 11. 19:08

Miközben a lázadó Wagner-erők június 24-én észak felé, Moszkva felé nyomultak, egy katonai járműkontingens kelet felé fordult egy autópályán egy nukleáris fegyvereket őrző, megerősített orosz katonai bázis irányába, az interneten közzétett videók és a helyi lakosokkal készített interjúk szerint – számolt be a Reuters.

Amint a Wagner-harcosok elérték a vidéki területeket, a nyomok kihűltek − körülbelül 100 kilométerre a Voronyezs-45 nukleáris bázistól. A Reuters nem tudta megerősíteni, hogy mi történt ezután, és nyugati tisztviselők többször is azt mondták, hogy 

 

Oroszország nukleáris készlete soha nem volt veszélyben a felkelés során,

 

 amely gyorsan és rejtélyes módon véget ért aznap.

Az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kirilo Budanov azonban egy exkluzív interjúban azt mondta, hogy a Wagner-harcosok sokkal tovább mentek. Azt mondta, hogy elérték a nukleáris bázist, és az volt a szándékuk, hogy kis szovjet korszakból származó nukleáris eszközöket szerezzenek.

Budanov szerint az egyetlen dolog ami megakadályozta a Wagner katonáit a nukleáris fegyverek megszerzésében az nem más volt, mint a raktár ajtaja. „A raktár ajtajai zárva voltak, így nem jutottak be a műszaki részlegbe” − mondta.

***

Nyitókép: HANDOUT / TELEGRAM/ @CONCORDGROUP_OFFICIAL / AFP

 

Összesen 22 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
5m007h 0p3ra70r
2023. július 11. 23:18
Nem beszélve az időgépről. 🤣🤣🤣🤣🤣
B_kanya
2023. július 11. 20:57
"jevgenyij-viktorovics-prigozsin-2 connorj 2023. július 11. 19:53 Nincs gomb...az az USA-ban van. Nálunk megszakad a rádióadás és elpusztul a Föld. Semmiféle kód nem kell hozzá. " Jefgenyij, ti durak, hát a Halott Ember Keze hogyan működik a 152 millis tüzérségi gránáton?
B_kanya
2023. július 11. 20:55
"Az ukrán katonai hírszerzés vezetője, Kirilo Budanov azonban egy exkluzív interjúban azt mondta," Látta valaki azt az interjút? Erre mondta egy blogger, hogy az interjú után pár nappal egy két centivel hosszabb hajú budanov-képpel illusztrálták a fellépését.
Csigorin
2023. július 11. 20:32
fasza egy Tuto lakat lehetett az ajton.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!