Brit szakértő: Az ukránoknak sikereket kell felmutatniuk, különben problémáik lesznek

2023. július 30. 15:54

A háborúban álló országnak „fenn kell tartani a lendületet” az egykori tiszt szerint.

2023. július 30. 15:54
null

Volodimir Zelenszkij ukrán elnök szombaton látogatást tett a bahmuti fronton. Elmondta, hogy azért látogatta meg az ott harcoló katonákat, hogy „gratuláljon nekik” a különleges műveleti erők napja alkalmából, majd megjegyezte, hogy 

„valóban hősiesek a cselekedeteik”.

„Ha a morálod megfelelő, akkor mindig előnyben leszel”

Chris Parry, a Királyi Haditengerészet volt tisztje szerint Zelenszkij azért látogat el mostanában több harcszíntérre is, hogy erősítse az alakulatok morálját, amely kulcsfontosságú a katonai előny megszerzéséhez.

„Ha a morálod megfelelő, és támadásban vagy, akkor mindig előnyben leszel. 

De a morál csak akkor létezik, ha folyamatosan sikereket érsz el a csatatéren. Ukrajnának fenn kell tartania a lendületet” – idézte a katonai szakértőt a Sky News.

Parry azzal folytatta, hogy „a vietnami háború és Irak egyik nagy tanulsága az, hogy ha nem érjük el a taktikai célokat, ha a közvélemény nem látja, hogy sikeresek vagyunk, akkor a veszteségek nemcsak a fegyveres erők, hanem az otthoniak számára is problémává válnak.”

„Az oroszoknak csak annyit kell tenniük, hogy nem veszítenek. 

Az ukránoknak harctéri sikereket kell felmutatniuk, 

mire négy-öt hét múlva elkezdődik az őszi iszapszezon. (...) Ha az ukránok nem törnek át az orosz frontvonalon valahol délkeletre [addig], akkor szerintem problémáik akadnak majd” – figyelmeztetett a szakértő.

***

Nyitókép illusztráció. Fotó: EYEPRESS NEWS / EYEPRESS VIA AFP

 

Összesen 33 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
Reszelő Aladár
2023. július 31. 07:32
Tehát ha nincs siker, akkor bajok lesznek. Ezt kb a világ összes melóhelyén el lehetne mondani.
deven
2023. július 30. 20:51
Elhúzzák ezt az egész hadműveletet az USA választásokig, aztán jön Trumpapa és rendet csinál. Előre le van minden zsírozva. Azé ki van ez találva rendesen, a világ meg átbaszva.
nitsahon
2023. július 30. 20:03
BRIT szagÉRTŐ....
nitsahon
2023. július 30. 20:00
Kellene?
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!