Bevallották az ukránok: ők állnak az őszi krími hídrobbantás mögött

2023. július 27. 07:17

Az Ukrán Biztonsági Szolgálat vezetője nem beszélt a legutóbbi robbantásról.

2023. július 27. 07:17

Az ukrán biztonsági szolgálat először vállalta a felelősséget szerdán az Oroszországot a Krím-félszigettel összekötő Kercsi hídon még tavaly októberben történt robbantásért. 

A robbanásban, amelyet az orosz hatóságok szerint egy teherautó-bomba okozott, három ember meghalt

 – számolt be az Associated Press. A lap Vaszil Maljukot, az Ukrán Biztonsági Szolgálat vezetőjét idézte, aki az ukrán nemzeti televízióban azt mondta, az ő ügynöksége áll a támadás mögött.

„Sok különféle művelet volt, különleges műveletek. Néhányról nyilvánosan is beszélhetünk majd a győzelem után, míg másokról hallgatunk majd” – fogalmazott Maljuk. „Ilyen akciónk a krími híd tavaly október 8-i lerombolása” – tette hozzá.

Az Associated Press felidézte, hogy a múlt héten újabb támadást követtek el a híd ellen, mely során egy pár meghalt, a lányuk pedig súlyosan megsebesült. Maljuk erről a támadásról nem tett említést nyilatkozatában.

Kapcsolódó vélemény

undefined

Demkó Attila

Facebook

Idézőjel

Ukrajna számára ez komoly PR győzelem, de ha a hidat hosszabb időre zárni kell, komoly katonai fejlemény is.

Nyitókép: Handout / Russian federal road agency Rosavtodor / AFP

Összesen 13 komment

A kommentek nem szerkesztett tartalmak, tartalmuk a szerzőjük álláspontját tükrözi. Mielőtt hozzászólna, kérjük, olvassa el a kommentszabályzatot.
Sorrend:
cikoria-2
2023. július 30. 23:33
pedig azt hittem,a szomáliai szakadárok,vagy matuska szilveszter
alenka
2023. július 28. 14:38
Apránként minden bűnüket meg kell gyónniuk a naci ukránoknak.....
tetx
2023. július 27. 14:21
Ki hitte volna...
P_F_Juli
2023. július 27. 08:45
Ezzel a beismeréssel egy újabb eszközt vetettek be? Borsot törtek az oroszok orra alá akkor, most ezt elevenítik föl, mert nem jönnek a sikerek? Egyértelmű volt, hogy ukrán akcióról beszélhettünk, de most mit akarnak ezzel elérni? Az NS felrobbantásáról mikor fog érkezni beismerés, és kinek a részéről? Megkezdték az USA "kezeinek" a tisztára mosását? Mind kérdések, és a válasz csak utólag fog érthetővé válni. Ha mindez a konfliktus befejezése irányába mozdul el, csak akkor van az ilyen beismeréseknek jelentősége és értelme.
Jelenleg csak a hozzászólások egy kis részét látja. Hozzászóláshoz és a további kommentek megtekintéséhez lépjen be, vagy regisztráljon!